Geocaching15_1

Bron: Geocaching.com

Afgelopen weekend op 2 en 3 mei kon je door een geocache als gevonden te loggen een nieuw souvenir verdienen, namelijk het 15 Years of Geocaching souvenir. Met dit souvenir heb je je geocaching missie voor 2015 ontgrendeld. Ik heb het souvenir gekregen en in dit artikel vertel ik je wat de missie voor 2015 inhoud.

Geocaching15_3

Bron: Geocaching.com

Als je op het souvenir op je geocaching profiel klikt krijg je een korte beschrijving van de missie; door middel van verschillende opdrachten 6 geocaching souvenirs verdienen. Op de blog van geocaching.com staat een uitgebreider artikel van wat deze missie inhoud, hier noemen ze de missie een road trip.

In de aankomende maanden kun je dus extra souvenirs verdienen. Er zijn in totaal 5 opdrachten waarmee je een geocaching souvenir verdient, als je deze alle 5 hebt voltooid krijg je een extra 6de souvenir. Alle opdrachten lopen tot en met 2 september 2015, maar ze zullen op verschillende data beginnen:

  • 19 juni: Vind een geocache met 10 of meer favorietpunten.
  • 3 juli: Log een Event, Mega-Event of Giga-Event als attended.
  • 17 juli: Vind een T5 of D5 geocache.
  • 31 juli: Vind een EarthCache of log een CITO als attended.
  • 14 augustus: Vind een Mystery Cache.

De meeste van de opdrachten zijn niet heel moeilijk. Ik denk dat voor mij de opdracht om een T5 of een D5 geocache te loggen de moeilijkste is. Hiervoor moet ik echt even goed in de buurt zoeken welke cache hiervoor in aanmerking komt.

Geocaching15_2

Bron: Geocaching.com

Op de blog die ik hierboven al noemde kun je ook aanmelden voor een co-pilot. Hierdoor zul je elke keer als er een nieuwe opdracht is een mailtje krijgen. Ook zal je hints en tips krijgen voor de missie. Ook als je afgelopen weekend het 15 Years of Geocaching souvenir niet hebt verdient kun je mee doen met de missie voor 2015.

Ik vind de geocaching missie voor 2015 erg leuk. Dit jaar kun je hiermee 6 speciale geocaching souvenirs verdienen. Twee jaar geleden was er de 31 days of geocaching, waarin je in augustus elke dag een souvenir kon verdienen. Deze heb ik toen allemaal gehaald, daardoor ben ik extra gemotiveerd om dit jaar weer alle souvenirs te verdienen.

Heb jij het 15 Years of Geocaching souvenir verdiend?