Van 16 tot en met 24 april kun je een souvenir verdienen door mee te doen aan een CITO event. CITO staat voor Cache In Trash Out. Het doel van zo een event is de rommel die in de natuur of stad ligt opruimen. Help jij ook mee om het geocaching spelbord een stukje schoner te maken?

Zelf heb ik tot nu toe maar één CITO bijgewoond en dit was wel heel erg tof om te doen. Het is een gezellige kans om de wereld een klein stukje schoner te maken. Deze CITO vond plaats in februari en het was best wel koud! Het regende de gehele tijd een beetje, maar ondanks dit waren er toch redelijk wat mensen om te helpen het strand schoon te maken. Nadat de CITO was afgelopen en we onze afvalzak in de container hadden gegooid, zijn we lekker iets gaan drinken bij een strandtent om op te warmen.

CITO 2

De organisator van een CITO kan contact opnemen met de gemeente zodat er afspraken gemaakt kunnen worden. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld voor afvalzakken of -bakken zorgen, maar elke gemeente reageert hier anders op. Wanneer je naar een CITO event gaat kan het handig zijn om zelf een paar (plastieken) handschoenen mee te nemen en een grijper of prikstok.

Als je zelf een CITO event bij wilt wonen kun je heel gemakkelijk via de startpagina van geocaching.com een event bij jou in de buurt zoeken. Als je liever ergens anders een CITO event bijwoont kun je via de nieuwe zoekfunctie van geocaching ook een event op een andere plek zoeken als je premium member bent.

CITO 3

Hopelijk kan ik aankomend weekend weer een CITO bijwonen om het souvenir te verdienen. Als dit niet lukt is er in het najaar nog een kans om het souvenir te verdienen. Het enige CITO event dat bij mijn ouders in de buurt georganiseerd wordt (want daar ben ik aankomend weekend), is weer op hetzelfde strand als in februari. Ik ben erg benieuwd hoe vuil het strand is geworden sinds dat wij het hebben opgeruimd en ik hoop op beter weer.

Heb jij wel eens aan een CITO event meegedaan?