Afgelopen weekend was het weer tijd voor een nieuw kampeeravontuur. Deze keer gingen we voor één nachtje naar Paalcamping Klinkenbelt. De voornaamste reden van dit kampeertripje was dat we wat nieuwe gear wilden uitproberen, maar elk reden om te kamperen is natuurlijk een goede reden.

Dit was voor mij de derde keer dat ik ging kamperen bij een paalcamping. Eerder ben ik bij Bivakzone Meerdaalwoud en bij Paalcamping de Lutte geweest. Een Paalcamping is eigenlijk helemaal geen camping, maar een plek waar je legaal mag wildkamperen. Natuurlijk zitten hier wel wat regels aan verbonden. Deze staan op de paal (of bordje) die op de locatie staat. Vanaf het pad staan vaak ook verwijsbordjes naar de paalcamping.

Paalcamping Klinkenbelt ligt op de Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug ben ik al wel eens eerder geweest. Het is een prachtig gebied om te wandelen. Ook kun je gemakkelijk vanaf Nijverdal naar de paalcamping wandelen. Wij waren aangenaam verrast door deze locatie; er zijn drie genummerde plaatsen, veel bomen en een kampvuurplaats. Ook ligt de paalcamping Klinkenbelt in een wat rustiger stukje van de Sallandse Heuvelrug wat fijn is. Op deze locatie is geen waterpomp, welke wel op sommige andere locaties staat.

Wij kwamen wat later op de middag aan bij de paalcamping waar we eerst even een rondje gelopen hebben om de locatie te bekijken. Daarna zijn we vanaf de paalcamping naar Nijverdal gewandeld om uit eten te gaan. Toen we weer terug liepen begon het te schemeren en het was al donker toen we ons kamp op gingen zetten. Omdat ik op internet al had gezien dat er veel bomen waren had ik mijn hangmat bij. Er waren nog vier kampeerders op de paalcamping die wat eerder aangekomen waren dan ons en het vuurtje al aangestoken hadden.

De gear dat ik wilde testen waren drie verschillende dingen; mijn nieuwe slaapzak, mijn nieuwe broek en een lichtgewicht stoeltje welke ik had geleend. De slaapzak heb ik gekocht nadat ik het zo koud had gehad tijdens het kamperen op Natuurkampeerterrein de Veenkuil. Het is de Sierra Designs Backcountry Bed 600 3 Season Long Slaapzak, een slaapzak gevuld met dons en zonder rits. Over deze slaapzak zal ik binnenkort een uitgebreide review schrijven. Ook had ik een nieuwe broek gekocht, namelijk de Fjällräven Sörmland Tapered Winter Broek. Een heerlijk warme broek waardoor het bijna aanvoelde of ik een pyjamabroek aan had. Deze is zeker goedgekeurd :)

Als laatste wou ik een lichtgewicht stoeltje testen. Van een vriend leende ik de Helinox Ground Chair en vergeleek deze met de Obelink Ultra Light Chair. Allebei deze stoeltjes hebben voor en nadelen en daardoor ben ik nog niet zeker welke ik moet kopen. Wel weet ik zeker dat ik een lichtgewicht kampeerstoeltje wil.

De avond was fijn bij het vuur en ’s ochtends was het heerlijk wakker worden in de natuur. We hadden geen branders bij ons, maar alleen de Kelly Kettle. Dit maakte het nog even spannend of we wel een met een warm kopje koffie of thee wakker konden worden. Gelukkig kreeg ik de Kelly Kettle snel aan de praat en was het geen probleem. Na het ontbijt hebben we rustig alles ingepakt. Hierboven zie je een foto van mijn hangmat met de snakeskins eromheen, dit maakt het inpakken voor mij erg gemakkelijk.

Ben jij wel eens op Paalcamping Klinkenbelt geweest?

Gebruikte Gear: Kelly Kettle (Bushcraftshop.nl) | Sierra Designs Backcountry Bed 600 (Bever) | Hangmat (Hennessy Hammock) | Gregory Deva 60 backpack (Bever) | Fjällräven Sörmland Tapered Winter Broek (Berver)