Decathlon Quechua QUICKHIKER 3

Een paar maanden geleden kochten mijn vriend en ik de Decathlon Quechua Quickhiker 3. Een driepersoonstent die gemakkelijk mee te nemen is. We zagen hem voor het eerst op de fiets en wandelbeurs en waren eigenlijk meteen overtuigd. Inmiddels hebben we een aantal keren in de Quickhiker 3 geslapen en vandaag vertel ik wat ik van deze tent vind.

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 3

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 9

Dit is hem dan, de Quechua Quickhiker 3, opgeborgen in zijn eigen tasje. De tent heeft een binnentent, een buitentent en twee stokken. De afmetingen van de binnentent, het werkelijke slaapgedeelte, is 215 cm lang en 195 cm breed. De tent loopt in de breedte naar binnen toe en is bij je tenen 160 cm breed. De hoogte is 108 cm op het hoogste punt en de tent weegt 3,38 kg. Ook heeft de Quickhiker 3 twee ingangen waar nog een kleine ruimte is om spullen op te bergen, dit leek ons erg handig.

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 2

De foto hierboven is genomen op het Brugse Beer geocaching event. Je ziet hier op de achtergrond de Quickhiker 2 staan, dat is dus de tweepersoonsversie. Wij hebben bewust voor een driespersoonstent gekozen zodat we wat meer comfort hebben. Zeker op koude of regenachtige dagen is het fijn om iets meer binnenruimte te hebben. Ook kunnen we op deze manier wat spullen in de tent kwijt.

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 4

Op de foto’s kun je ook goed zien dat de buitentent een stukje groter is dan de binnentent waardoor er aan beide kanten een ruimte bij de deur ontstaat. Dit is heel erg handig omdat je hier een tas/backpack en je schoenen kunt laten staan. Ook is het erg fijn dat de Quickhiker 3 twee deuren heeft. Zo hoef je niet over elkaar heen of over je hele matje te klimmen om uit de tent te gaan. De deuren zijn ook lekker ruim. Je kunt zelfs als je op je matje gaat zitten met je benen naar buiten koken.

Een nadeel aan deze deuren is dat als er regen op het doek ligt of als het regent dat je dan snel water in de tent krijgt als je er in of uit gaat. Dit komt doordat de deuren zo groot zijn en zodanig schuin zitten dat als je het deurdoek oprolt dit boven de opening hangt en dus het water wat op de tent ligt naar binnen valt. Dit is af en toe even onhandig, maar als je er rekening mee houd heb je er niet zo veel last van.

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 5

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 7

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 6

Binnenin is de Quickhiker 3 ook een fijne tent. Zo heb je in het dak van de tent twee ventilatieraampjes die je open kunt ritsen. Het is voorzien van een stukje gaas zodat er geen vervelende beestjes naar binnen komen. Ook kun je in de nok van de tent een soort net hangen. Hier kun je kleine spulletjes zoals een zaklamp opbergen. Het gaas is bestand tegen 5 kg. Als laatste heb je bij het hoofdeinde van de tent twee vakjes in de zijkant, deze zijn erg handig voor bijvoorbeeld je telefoon.

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 8

Decathlon Quechua QUICKHIKER 3 - 10

Ik vind de Quechua Quickhiker 3 een fijne tent om met z’n tweeën mee te kamperen. Hij is compact maar toch ruim en heeft een aantal handige opbergmogelijkheden. Ook is de Quickhiker 3 zelfdragend waardoor hij op verschillende ondergronden kan staan. Nu we hem een paar keer hebben opgezet worden we er ook al behoorlijk vlot in, dit zal na onze vakantie wel nog beter zijn als we hem 10 keer hebben opgezet.

De Quechua Quickhiker 3 koste €129,90 en was te koop bij de Decathlon, helaas is deze tent nu niet meer te koop. De lichtere 2-persoons versie van de Quickhiker is nog wel te koop.