Geocaching15

Op 2 en 3 mei viert geocaching zijn 15de verjaardag! Om dit te vieren is er een speciaal 15 years of geocaching souvenir die je kunt verdienen.

Op 2 mei 2000 weren de GPS signalen verder vrij gegeven waardoor de exactheid van de GPS apparaten wereldwijd werd verhoogd. De dag hierna werd de eerste geocache verstopt.

Geocaching

De eerste geocache werd verstopt door Dave; het was een plastic emmer met video’s, boeken, eten en geld er in. Het werd verstopt in Amerika en op deze plek is op dit moment de Original Stash Tribute Plaque te vinden. Als je op de link klikt kom je op de geocachepagina terecht, hier kun je veel foto’s van deze plaats vinden. Als ik hier ooit in de buut kom ga ik zeker proberen deze cache te vinden.

Als je op zaterdag 2 of zondag 3 mei een geocache als gevonden logt of een event als attended dan verdien je het speciale 15 years of geocaching souvenir. Met dit souvenir kun je geocache missie voor 2015 ontdekken, deze komt te staan in de beschrijving van het souvenir.

Ik vind het erg leuk dat geocaching.com aandacht besteed aan hun verjaardag met een souvenir. Ik ga ook zeker proberen een geocache te vinden op 2 of 3 mei zodat ik het 15 Years of Geocaching souvenir kan verdienen.

Hoe ga jij de 15de verjaardag van geocaching vieren?