Het boek Picknick staat vol leuke recepten voor een picknick. Ik was vooral gecharmeerd door de mooie foto’s die gemaakt zijn door David Loftus, dit is de fotograaf die ook foto’s maakt voor Jamie Oliver zijn boeken. Ik heb een paar recepten uit het boek geprobeerd en het was erg lekker. In dit artikel lees je wat ik verder van dit boek vind.

Picknick2

Het boek is geschreven door David Herbert en bevat meer dan 100 recepten. Er zijn verschillende hoofdstukjes, namelijk: Lunch langs de weg, picknick op een boot, theetijd in het park, fietstocht met picknick, barbecue op het strand, picknick met kinderen, picknick op chic, romantische picknick en winterse picknick. Ook staan er leuke stukjes tekst doorheen in het boek over het picknicken.

Picknick3

Recepten zijn verdeeld in twee delen: in de keuken en bij de picknick. Zo weet je precies wat je moet voorbereiden voordat je weg gaat. Er staan veel recepten in uit de oven die koud gegeten kunnen worden. Ook staan er verschillende drankjes in voor bij de picknick.

Picknick4

Ik heb de recepten voor muffins met Goudse kaas, feta en bieslook, biefburgers en tomatensalade met munt geprobeerd. Deze gerechten heb ik alleen niet gegeten tijdens een picknick maar als avond eten. Het was allemaal goed gelukt en was erg lekker.

Het boek Picknick is te koop via bol.com voor €19,90.