Sinds 9 Juni ben ik de trotse bezitter van een oranje Volkswagen LT28 uit 1984. Al jaren had ik de droom een echt oud Volkswagen busje te kopen, een T1 of T2, maar verder dan rondkijken op marktplaats kwam dit nooit echt. Nadat we twee weken op vakantie geweest waren naar Slovenië en een vriend zijn T3 busje meenam was ik verkocht. Ik vond het T3 busje veel karakter hebben, maar natuurlijk niet zo romantisch als een T1 of T2. Gelukkig zijn ze wel heel wat betaalbaarder en staan er genoeg op marktplaats. Wel vond ik de T3 wat aan de kleine kant, daarom ging ik opzoek naar de grote broer; de Volkswagen LT.

Nadat ik wist dat ik een Volkswagen LT wilde ging de zoektocht en het kopen van de bus vrij snel. Ik had voor mezelf een lijstje gemaakt waar de bus aan moest voldoen en wat mogelijk leuke extra’s konden zijn. Ook had ik berekend hoeveel ik aan een bus zou willen uitgeven. Ik heb maar twee Volkswagen LT’s bezichtigd, waarvan ik er één heb gekocht. Het is een knaloranje bus uit 1984.

Van binnen is er een bovenslaper (boven de cabine), een zitje voor twee personen, twee grote kasten en een keuken met twee pitten, koelkast en spoelbak. Ook heeft de bus een schoon- en vuilwatertank. De huishoudaccu was op het moment van kopen helemaal op, maar daarvoor heb ik ondertussen een nieuwe gekocht. Aan het interieur wil ik nog het een en ander veranderen, daarom heb ik er nog geen foto’s van de binnenkant bij gezet.

De bus heeft een schuifdeur, iets wat ik heel graag wilde hebben omdat dit voor mij echt het busjes-gevoel geeft. Ook zie je op de foto’s dat er een raampje in de kap zit. Zo’n raampje zit aan beide kanten en zorgen voor frisse lucht en een leuk uitzicht vanuit bed. Op de achterkant van de bus kan een fietsenrek, wat vast ooit nog wel eens handig gaat zijn. Natuurlijk zitten er ook een paar kleine plekjes roest op die op termijn aandacht nodig hebben.

Ik ben heel erg blij met mijn Volkswagen LT busje en heb er ook al veel in geslapen. Ik ben er zelfs meteen in gaan slapen toen ik hem net had gekocht. We waren toen aan het kamperen op natuurkampeerterrein Drie, hier kun je het hele verhaal lezen. Ondertussen heb ik mijn Volkswagen LT alweer bijna 3 maanden en heb ik er ongeveer 4000 km mee gereden. Hoeveel nachten ik er in geslapen heb weet ik niet, maar ik weet zeker dat het er nog veel meer worden!