Geocaching

 

Geocaching:

“Where You Use Multi-Million Dollar Satellites to Find Tupperware in the Woods.”

 

Bij geocaching zoek je verstopte containers met behulp van GPS coördinaten. Op mijn blog deel ik mijn ervaringen & tips over geocaching. Ik deel mijn verhalen niet om zo veel mogelijk mensen over te halen om ook te gaan geocachen. Maar als je geïnspireerd bent door mijn blog en geocaching zelf eens wilt proberen raad ik je aan om een kijkje te nemen op www.geocaching.com. Als je met kinderen zou willen geocachen is het boek ‘Op avontuur met geocaching’ een aanrader.

Ik ben begonnen met geocaching eind december 2011, hiervoor heb ik ook geocaches gevonden maar zonder eigen account. Voor mij is geocaching nieuwe plaatsen ontdekken die andere mensen bijzonder vinden. Ik vind het leuk als de geocache op een mooie locatie ligt, een inventieve cache behuizing heeft, of mij informeert over dingen die ik anders nooit had geweten.

Voor het geocachen gebruik ik de Garmin eTrex Vista HCx. Ik gebruik ook wel eens het GPS apparaat van mijn ouders, dit is een Garmin Oregon 600t. Verder gebruik ik op mijn telefoon en tablet de gratis applicatie c:geo.

Geocachen is niet alleen het vinden van de verstopte containers. Er zijn ook veel trackables die van cache naar cache reizen. Zelf heb ik drie trackable items:

Geocoins Biscot

De twee coins hebben een speciale betekenis voor mij. ‘Biscot’s Irish Luck’ is een Keltische klaver die mij herinnerd aan mijn stage tijd in Ierland. Mijn ‘DNA Geocoin’ vind ik extra leuk omdat ik Biomedical sciences studeer. Daarom zijn deze twee coins nog steeds in mijn handen.

Recente artikelen

Close