Even was ik bang dat de geocaching HQ niks zou verzinnen om extra souvenirs te verdienen deze zomer. Vorig jaar was er de geocaching road trip, waarin je 7 verschillende souvenirs kon verdienen. Ook in 2014 kon je 7 souvnirs verdienen in augustus. En in 2013 was er 31 days of geoaching, waarin je zelfs 31 souvenirs kon verdienen. Dit jaar is er natuurlijk weer het international geocaching day souvenir in augustus, maar er zijn ook 3 extra souvenirs waarover nog heel mysterieus word gedaan.

International geoaching day

Dit jaar valt international geocaching day op 20 augustus, als je deze dag een geocache of een event logt dat verdien je het souvenir. Het word altijd gehouden op de derde zaterdag in augustus, vorig jaar was het zelfs op mijn verjaardag! Op international geocaching day worden er verschillende events gehouden en ik ga er ook een bijwonen. Ik ga namelijk naar EUROGEO 2016 in Frankrijk. Dit is een event dat word gehouden in de regio waar mijn ouders hun vakantie huisje hebben en hierdoor willen we dit event heel graag bijwonen. Ik ben erg benieuwd hoe het word en heb er veel zin in!

Geocaching missie

Er zijn ook drie extra souvenirs te verdienen deze zomer. Op de geocaching blog kun je alle details in het Engels lezen, maar ik zal hier in het Nederlands ook een korte uitleg geven.

De drie nieuwe geocaching souvenirs zijn te verdienen op de volgende data:

  • Souvenir #1 op 30 & 31 juli 2016
  • Souvenir #2 op 13 & 14 augustus 2016
  • Souvenir #3 op 27 & 28 august 2016

Al deze data vallen op zaterdag en zondag. Om de souvenirs te verdienen moet je drie berichten ontcijferen. Deze berichten worden een week voor de data van elk souvenir verstuurd naar premium memebers. Normale members moeten wat langer wachten en kunnen het bericht pas lezen op de ochtend dat het souvenir te verdienen valt. Dan word het bericht bekend gemaakt via twiter, facebook en de geocaching website.

Premium members kunnen de eerste email verwachten op 22 juli. Ik ben erg benieuwd wat er in dit bericht staat!