Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets schreef over geocaching, maar vandaag heb ik twee leuke geocache nieuwtjes die ik wil delen. De challenge caches zijn namelijk weer terug van weg geweest. Wat voor soort geocaches dit zijn en welke regels hierbij gelden lees je hieronder. Ook kun je aankomend weekend weer een nieuw souvenir verdienen, want het is namelijk Get Outdoors Day.

Challenge Caches

Challenge caches zijn geocaches die een uitdaging zetten welke je voordat je de geocache mag gaan zoeken moet volbrengen. Een uitdaging kan bijvoorbeeld zijn om een geocache te vinden op elke dag van het jaar, of in elke gemeente van Nederland. Deze challenge geocaches staan het toe om leuke doelen te stellen aan het vinden van sommige geocaches.

Deze vorm van geocaching vormde een uitdaging voor de vrijwilligers die geocaches reviewen omdat de richtlijnen het volgende zeggen:

For physical caches all logging requirements beyond finding the cache and signing the log are considered additional logging requirements (ALRs) and must be optional.

Dit betekend dus dat er normaal gezien geen extra vereisten mogen zijn voordat je een geocache mag loggen. Hier zijn de challenge caches strijdig want het doel van deze geocaches is juist dat je ze alleen mag loggen als je aan de uitdaging voldoet. Dit had als gevolg dat het geocaching HQ had besloten om het accepteren van challenge caches te pauzeren, want de vrijwilligers die geocahes moesten reviewen ondervonden veel problemen. Maar er is goed nieuws, de richtlijnen zijn bijgewerkt en nu zijn challenge caches weer wel toegestaan!

De nieuwe richtlijnen zijn mede gevormd door de terugkoppeling van geocachers en van de vrijwilligers die geocaches reviewen. Dit zijn de grootste veranderingen:

  • Challenge caches moeten een challenge checker hebben. Dit is een applicatie op internet waarin je kunt controleren of je aan de vereisten om de geocache te vinden voldoet.
  • De herziene richtlijnen zijn zo gevormd dat de review-werkwijze vereenvoudigd en duidelijk wordt. De geocache eigenaar moet bijvoorbeeld zelf ook voldaan hebben aan de vereisten om de challenge cache te vinden voordat hij deze cache kan leggen. Challenge caches met een tijdslimiet zijn niet toegestaan en een reeks aaneengesloten gevonden geocaches (streak) mag niet langer zijn dan 356 dagen.

Voor dit moment komt er helaas geen apart symbool voor de challenge caches en er zal ook geen attribuut komen wat aan een challenge cache toegevoegd kan worden. Wil je de complete guidelines zelf doornemen klik dan hier. Ik ben erg benieuwd naar de challenge caches en vind het jammer dat je niet gemakkelijk op deze soort geocaches kan zoeken.

Get Outdoors Day Souvenir

Get Outdoors Day 2

Aankomende zaterdag 11 juni kun je weer een nieuw souvenir verdienen, namelijk het Get Outdoors Day souvenir. Om dit souvenir te verdienen moet je een geocache als gevonden of een event als attended loggen. Deze dag is onderdeel van de Get Outdoors Month, waarin verschillende buitenactiviteiten worden georganiseerd in Amerika. Hiermee word er gestimuleerd dat meer mensen buiten komen. Gelukkig kun je het souvenir over heel de wereld krijgen.

Het Get Outdoors Day souvenir kun  je op verschillende manieren verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een geocache in het park vinden of tijdens het wandelen. Maar ook als je een geocache in de stad vind kun je het souvenir gewoon krijgen.Een meer avontuurlijke manier om het souvenir te verdienen is bijvoorbeeld door een geocache te vinden waar je alleen maar met een bootje bij kunt komen.

Met welke geocache ga jij je Get Outdoors Day souvenir verdienen?