Het is al weer tijd voor het vierde souvenir van de geocaching road trip 2015! Dit souvenir heeft alles te maken met het spelbord waar we geocaching op spelen, de aarde. Het souvenir ‘High-Five for the Earth’ kun je vanaf vandaag verdienen door een earthcache of een CITO event te loggen. In dit artikel geeft ik wat meer uitleg over deze twee vormen van geocaches.

Earth Cache 2

Earthcache

Een earthcache is een locatie waar je iets kunt leren over een unieke eigenschap van de aarde. De geocache pagina bevat vaak informatie over deze locatie. Om een earthcache te loggen moet je meestal een aantal vragen beantwoorden door bijvoorbeeld de informatieborden op de locatie te lezen. Ook wordt er vaak om een foto gevraagd van jou of je GPS toestel. De foto’s in deze blog post zijn allemaal gemaakt op earthcache locaties in Duitsland. Meer informatie over earthcaches kun je vinden op: earthcache.org.

CITO

CITO betekent Cache In Trash Out, dit is een event waarbij je samen met andere geocachers de wereld een beetje schoner maakt. Dit kan bijvoorbeeld door op het strand of in een bos afval te rapen. Meestal word je op zulk soort events van afvalzakken voorzien. Wel is het handig om zelf handschoenen of een grijpstok mee te nemen en ook een veiligheidsvestje kan handig zijn als je bijvoorbeeld langs een drukke weg afval gaat rapen. Zelf ben ik nog nooit op een CITO event geweest, maar ik wil dit wel graag een keer doen.

Ga jij een earthcache of een CITO event loggen voor dit souvenir?