Ik ben alweer een behoorlijke tijd erg tevreden met mijn Led Lenser L7 zaklamp. Het enige probleem dat ik had is dat ik de zaklamp niet zo makkelijk op kon bergen tijdens bijvoorbeeld een geocaching zoektocht. Op internet kwam ik een mooie holster tegen die ik afgelopen zomer voor mijn verjaardag kreeg. Vandaag laat ik je deze holster / safety bag in wat meer detail zien.

Led Lenser holster 1

Er zijn verschillende maten holsters voor de verschillende zaklampen van Led Lenser. Het is even een puzzelen in welke holster jouw zaklamp past. Voor mijn Led Lenser L7 kwam ik op de LED LENSER SAFETY BAG M7R uit. Hier past mijn zaklamp precies in; hij zit dus erg stevig in de holster en zal er niet zomaar uit vallen.

Led Lenser holster 4

De Led Lenser holster is eenvoudig aan je riem te monteren, hiervoor hoef je niet eerst je riem af te doen. De achterkant van de holster gaat open door middel van een drukker en klittenband. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je hem verliest maar kun je hem wel gemakkelijk op en af je riem doen. Ook zit de holster erg stevig, door het stuk klittenband kun je hem gemakkelijk monteren op een brede riem, maar blijft hij ook stabiel zitten op een dunne riem.

Led Lenser holster 2

In de holster is ook ruimte voor extra batterijen. Er zijn plaatsen aan allebei de zijkanten plus aan de kant die je aan je riem monteert. In totaal zijn er dus 3 plaatsen voor batterijen, dit is ook het aantal wat in de zaklamp moet. Omdat de Led Lenser L7 al erg strak in de holster zit is het niet zo gemakkelijk om de batterijen er bij te stoppen.

Deze Led Lenser holster is onder andere te koop bij Conrad.