Dit is het laatste deel van het verslag van onze road trip door Roemenië. Dit is maar goed want deze zomer maken we een nieuwe road trip waarover ik natuurlijk ook weer ga schrijven. Als je de voorgaande delen van de Roemenië road trip terug wilt lezen klik dan hier voor deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Dag 13: Turda & Cluj-Napoca

100 km

Roemenie Deel5 2
Roemenie Deel5 1
Roemenie Deel5 4
We zijn ’s ochtends op tijd vertrokken uit Alba Iulia omdat we aan het eind van de dag de auto in moesten leveren. Voordat we dit deden wilden we nog de Salina Turda bezoeken. Deze zoutmijn was een stuk moderner en veel toeristischer. In deze zoutmijn kon je bijvoorbeeld in het reuzenrad of je kon een bootje huren. Ik vond vooral de glazen lift die je helemaal naar beneden bracht erg spannend.

Roemenie Deel5 6
Roemenie Deel5 7

Na ons bezoek aan Turda zijn we naar ons hotel in Cluj-Napoca gereden, dit was hotel Capitolina. Het is een erg mooi hotel met fijne bedden en we hadden een heerlijk bad. Ook was er een leuk zitje op de kamer bij het raam, deze ramen waren zo gemaakt zodat je vanaf buiten niet naar binnen kon kijken.

Roemenie Deel5 8

Hierna hebben we de auto terug ingeleverd bij de verhuurder bij het vliegveld. De wielen waren heel erg vies geworden in de tijd dat wij met de auto op stap waren geweest. Toen de auto was ingeleverd hebben we de bus terug naar het centrum van Cluj-Napoca genomen.

Dag 14: Cluj-Napoca en de botanische tuin

0 km

Roemenie Deel5 9
Roemenie Deel5 10
Roemenie Deel5 11

Op deze laatste dag was het tijd om Cluj-Napoca te ontdekken. Het is een vrij grote stad met veel mooie gebouwen. We wilden graag naar een apotheek museum maar deze was helaas gesloten. Wel zijn we ergens omhoog gelopen waardoor we een prachtig uitzicht over de stad kregen.

Roemenie Deel5 12
Roemenie Deel5 13
Roemenie Deel5 14

We bezochten ook de Alexandru Borza Botanical Garden, een mooie tuin met veel verschillende beplantingen en kassen.

Dag 15: Terugreis

0 km

Roemenie Deel5 15
Roemenie Deel5 16

Op eerste paasdag was het tijd om terug te reizen. Ik vond het erg leuk dat we bij het ontbijt paaseieren kregen. Dit gaf mij wel echt een paasgevoel.

Roemenie Deel5 17

 

En toen waren we weer geland op het vliegveld van Dortmund. Vanaf hier hebben we de trein naar Nederland genomen en zat onze road trip door Roemenië er op.

Ik hoop dat je deze serie met mijn reisverhalen leuk hebt gevonden. Ik heb in ieder geval een hele leuke reis gehad door Roemenië. Ik zou graag nog een keer terug gaan om dit mooie land verder te verkennen.