Voor onze motor road trip aankomende zomer heb ik van te voren geocaches uitgezocht die ik wil gaan zoeken. Ik heb dit gedaan omdat we overal maar 1 nachtje blijven en we waarschijnlijk niet overal meteen internet hebben. Misschien zit jij tijdens je volgende vakantie wel met een soortgelijk probleem of wil je gewoon graag voorbereid op pad gaan? Lees dan vooral verder want in dit artikel leg ik uit hoe ik mijn voorbereiding heb gemaakt.

Weet waar je naar toe gaat

Je kunt pas geocaches opzoeken als je weet waar je naar toe gaat tijdens je vakantie, want het kan best wat tijd gaan kosten om alle geocaches op te zoeken. In het artikel over google maps heb ik al laten zien hoe ik de route voor onze road trip heb gepland, op deze kaart staan campings en mogelijke bezienswaardigheden. Al deze plekken heb ik ook opgezocht op de geocaching map. Ik heb bijna alleen maar gewone geocaches opgezocht. Dit heb ik gedaan omdat mystery geocaches of multi caches best moeilijk zijn in een andere taal en we waarschijnlijk niet veel tijd hebben voor lange geocaches. Wil je zulk soort geocaches wel zoeken vertaal deze dan van te voren thuis als dit nodig is.

Paperless geocachen

Met sommige GPS toestelen kun je paperles geocachen, dan worden alle specificaties van de geocache, zoals de beschrijving en de hint, opgeslagen op je GPS toestel. De Garmin Ogegon 600T is een voorbeeld van zo een toestel. Mijn GPS, de Garmin eTrex Vista, doet dit niet. Daarom maak ik een word document waarin ik de volgende dingen noteer:

  • Geocache naam
  • GC code
  • Het coördinaat van de geocache (en parkeer coördinaat)
  • Terrain en Difficulty
  • Size
  • Hint (vertaalt indien nodig)
  • Bijzondere eigenschappen

Als je veel geocaches wilt zoeken kan dit best een werk zijn en een lang document worden. Wat wel heel handig is aan een document is dat je kunt afstrepen welke geocaches je hebt gevonden en op welke datum. Dit maakt het loggen als je weer thuis komt gemakkelijker

Trackables

Als laatste nog iets over trackables. Als je geen internet hebt voor meerdere dagen is het niet zo handig om trackables mee te nemen of te droppen. Het kan zijn dat als je een trackable ergens achter laat de volgende persoon die hem mee neemt hem al eerder logt dan dat jij internet hebt. Op zich is er geen probleem als dit allemaal netjes gebeurd, maar het kan voor wat verwarring zorgen. Ook kan iemand denken dat een trackable kwijt is als jij hem mee genomen hebt maar hem nog niet gelogd hebt. Om deze redenen neem ik liever geen trackables mee tijdens mijn vakantie.

Heb jij nog meer tips voor het geocaches als je op vakantie bent?