Een tijdje terug plaatste ik een verslagje van de roadtrip door Roemenië van mijn vriend en mij. Om alles wat uitgebreider te vertellen besloot ik de trip in stukken te delen. Het eerste deel kun je hier lezen. Dit is het tweede deel met veel mooie foto’s van natuur en kerken/kloosters.

Dag 4: Bicaz Gorge, Neamt Monastery, Gura Humorului

165 km

Roemie Deel2 1

Roemie Deel2 2

‘S ochtends werden we wakker in ons hotel in Lacu Roşu. Na het ontbijt zijn we vroeg vertrokken om de prachtige Bicaz Gorge te zien. Dit is een weg door een rotsspleet en erg indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat we de weg 2 keer heen en weer hebben gereden.

Roemie Deel2 3

Roemie Deel2 4

Daarna zijn we doorgereden naar Neamt Monastery. Dit is een prachtig klooster uit de 15de eeuw. Het kerkje dat op de binnenplaats staat is erg mooi en van binnen helemaal versierd met goud. Helaas mochten we hier geen foto’s van maken. Op de bovenste van de twee foto’s zie je de bibliotheek, die net buiten de ommuring staat.

Roemie Deel2 5

Onze eindbestemming was Gura Humorului, waar we in Hilde’s Residence aten en sliepen. Dit is een ECO boutique hotel waar wij erg genoten hebben.

Dag 5: Voronet Monastery, Moldovita Monastery, Gheorgheni

200 km

Roemie Deel2 6

De volgende ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt met appelsap van de appels van de bomen hierboven op de foto. Dit is de tuin van Hilde’s Residence waar ze ook groente verbouwen en kippen hebben lopen. Na wat boodschappen te hebben gedaan in de plaatselijke supermarkt zijn we op pad gegaan naar de prachtige Painted Churches.

We hebben twee Painted Churches bezocht: Voronet Monastery & Moldovita Monastery. Dit zijn kerken die vanbuiten helemaal beschilderd zijn met figuren en verhalen uit de bijbel. Allebei de kerken waren ommuurd en bij allebei mochten we helaas geen foto’s maken. (Als je deze kerkjes echt graag wilt zien kun je de naam op google zoeken, of je kunt ze natuurlijk zelf bezoeken)

Roemie Deel2 7

Roemie Deel2 8

We besloten een route te nemen die op de kaart korter leek (175B bij Pojorâta), maar uiteindelijk ons een avontuur bezorgde. De weg begon heel mooi met veel stop plaatsen onderweg en sneeuw. Ook was de weg goed onderhouden, iets wat we in Roemenië niet zo vaak gezien hebben. Boven was een mooie stop plaats waar ik bovenstaande foto heb genomen.

Roemie Deel2 9

Toen we weer aan de afdaling begonnen was dit de weg waar we over verder reden. We hebben er even aan gedacht om om te keren, maar dit hebben we toch niet gedaan. Wel hebben we erg langzaam gereden waardoor we veel langer onderweg waren dan gepland. Later bleek dat er boven een klooster lag waar veel Roemenen naar toe gaan, alleen gaan hun waarschijnlijk via dezelfde weg terug dan als ze gekomen zijn.

De nacht brachten we door in Gheorgheni, wat wij verder geen interessante stad vonden.

Dag 6: Sighisoara

120 km

Roemie Deel2 10

De volgende dag zijn we in een keer door gereden naar Sighişoara. Hierboven zie je een foto van de Biserica Sfânta Treime din Sighişoara, een grote Roemeens-orthodoxe kerk.

The Clock Tower Barbacan

Hierboven zie je de klokkentoren Barbacana, die in het echt veel mooier is dan op de foto. In deze toren zit het historische museum. Het historische centrum Sighişoara staat vol met mooie gebouwen, ook is een gedeelte van de stadsmuur nog intact. Ik vond het een erg gezellige stad om door te wandelen.

Roemie Deel2 12

Roemie Deel2 14

Deze overdekte trap (Scara Şcolarilor) wou ik ook erg graag zien en beklimmen want boven aan de trap ligt een geocache. Toen wij de trap weer terug naar beneden liepen werd het al donker, wat het het trap lopen heel wat moeilijker maakte. In het donker waren veel van de gebouwen verlicht, dit was erg mooi om te zien.

Hiermee sluit ik het tweede deel van de roadtrip door Roemenië af, binnenkort komt het volgende deel online!