Vorig jaar heb ik ontdekt dat je een road trip heel handig kan plannen in google maps. Dit heb ik voor onze aankomende vakantie ook weer gedaan. In dit artikel vind je onze plannen voor de road trip deze zomer en leg ik uit hoe je zelf een kaart in google maps kunt maken.

Via maps.google.nl kun je je eigen kaarten aanmaken, hiervoor moet je in het bezit zijn van een gmail account. Als je een keer klikt in de zoekbalk dan verschijnt er een drop down menu. Hier zie je de plaatsen waar je recent naar gezocht hebt en daaronder staat ‘My Maps’. Als je op ‘My Maps’ klikt krijg je de optie te zien om zelf een kaart te maken. Een eerder gemaakte kaart kun je weer openen via dezelfde weg. Wel moet je dan nog een keer doorklikken op ‘Oorspronkelijke kaart openen’ om de kaart te kunnen bewerken.

Je eigen nieuwe kaart kun je een naam en een beschrijving geven. Je kunt lagen maken met bijvoorbeeld museums, geocaches, watervallen, kastelen of supermarkten. Ook heb je de mogelijkheid om een route te plannen in je eigen kaart. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat je hierbij niet je voorkeur (niet over de snelweg) kunt aangeven. Ook kun je de vorm en kleur van de puntjes op de kaart aanpassen.

Campings

Alle campings (groene puntjes op de kaart) heb ik via internet gevonden, ik heb veel gebruik gemaakt van de zoekmachine van google. De meeste uitgekozen campings zijn wat kleiner en simpel. Het liefst had ik mini campings of natuurcampings geboekt maar deze zijn bijna niet te vinden in het buitenland. Wij hebben namelijk op de camping liever geen zwembad, bar en kinderanimatie.

Met alle campings die op de kaart vermeld staan hebben we contact gehad en we zijn overal welkom. We zullen op elke camping maar één nacht je slapen en in totaal zullen we naar 10 campings gaan. De eerste nacht word in België, daarna gaan we door naar Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, weer terug naar Duitsland, Zwitserland en we eindigen in Frankrijk. Nadat we op de laatste camping geweest zijn rijden we door naar de huisjes van onze ouders om daar verder vakantie te vieren.

Leuke plaatsen om te stoppen

Als tweede laag op deze kaart heb ik plaatsen om onderweg te stoppen toegevoegd, dit zijn de rode puntjes. Dit zijn voornamelijk bezienswaardigheden en uitzichtpunten. In Zwitserland heb ik veel minder van zulke puntjes opgezocht omdat ik verwacht dat hier zo veel moois te zien is dat we regelmatig wel zullen stoppen.

Langs de wegen die wij van plan zijn te gaan rijden ga ik ook nog geocaches uitzoeken. Hierdoor hoop ik nog meer mooie plekjes tegen te komen waar we anders nooit gestopt waren. Aanstaande vrijdag zal ik schrijven over hoe ik deze geocaches opzoek en wat ik hiervoor mee neem op vakantie.

Heb jij al eerder een eigen kaart gemaakt in google maps?