Roemenie Deel4 4

Dit is alweer het vierde deel van de roadtrip door Roemenie en daarmee ook het een-na-laatste deel. Ik neem jullie weer mee met wat wij gedurende drie dagen gezien en gedaan hebben. Wil je de vorige delen nog lezen? Klik dan hier voor deel 1, deel 2 en deel 3. Ook kun je hier het overzicht van deze roadtrip zien.

Dag 10: ASTRA museum & fastfood

20 km

Roemenie Deel4 1
Roemenie Deel4 2
Roemenie Deel4 3
Roemenie Deel4 4
Roemenie Deel4 5

Alle foto’s die je hier boven ziet zijn gemaakt in het Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, dit is een groot open-lucht museum met echte huizen. Met echte huizen bedoel ik dat veel van deze huizen afgebroken zijn op de plek waar ze stonden en weer opgebouwd zijn in het museum. Toen we de kaartjes kochten werd er ons gezegd dat alle gebouwen dicht zouden zijn omdat ze aan het renoveren waren. Uiteindelijk bleek dit mee te vallen en hebben we ons goed vermaakt.

Roemenie Deel4 6

Die avond hebben we gegeten bij Super Mamma, dit is een fastfood keten die we veel zagen in Roemenië. Ik ben hier altijd wel erg nieuwsgierig naar. Je kunt er van alles krijgen zoals hamburgers, pizza en kebab, wij kozen voor het laatste. Het was voor mij veel te veel en ik heb niet alles op gekregen.

Dag 11: Biertan fortified church & Alba Iulia

180 km

Roemenie Deel4 7
Roemenie Deel4 8
Roemenie Deel4 9
Roemenie Deel4 10

De Biertan fortified church is veel meer toeristisch dan de fortified church in Viscri die we al eerder hebben gezien. De kerk in Biertan bevat een aantal bijzondere dingen. Hierboven zie je een foto van twee poppen in een kamer. Dit was een cel waarin ze mensen opsloten als ze wouden scheiden. Er was van alles maar één stuks, dus maar één bed, één vork en één stoel dus ze moesten alles delen. Na een tijd in deze cel wou niemand meer scheiden. Ook zie je een speciaal slot. Ik weet niet meer exact wat dit slot moest beschermen, maar mooi is hij wel.
Roemenie Deel4 11

Die avond dronk ik voor het eerst limonada. Een citroen limonade uit een kannetje die erg populair was in Roemenië.

Dag 12: Citadel Alba Iulia & Pub 13

0 km

Roemenie Deel4 13
Roemenie Deel4 16
Roemenie Deel4 15
Roemenie Deel4 14

Alba Iulia is een prachtige stad met veel verschillende kerken in zijn mooie centrum. Het centrum is dubbel ommuurd. Ook waren ze hier archeologische opgravingen aan het doen. Helaas is het oude centrum niet heel groot en waren we in een paar uur uit gekeken.

Roemenie Deel4 18
Roemenie Deel4 17Die avond aten we in Pub13, dit is echt een hele leuke plek om te eten. De locatie van dit restaurant is in de stadsmuur en die aankleding binnen is echt supermooi. Hierdoor hangt er buiten ook een bord dat je niet naar binnen mag als je alleen maar komt kijken.

Binnenkort zal ik het laatste deel van deze roadtrip met jullie delen!