Roemie Deel3 4

Dit is alweer deel drie van het verslag van de roadtrip door Roemenie. Klik hier om deel één en twee te lezen. In dit stuk van de roadtrip hebben we twee van de mooiste kastelen van Roemenie bezocht. Ook bezochten we wat ik de mooiste plek van onze roadtrip vond, namelijk de fortified church van Viscri.

Dag 7: Sighisora, Viscri, Brasov

125 km

Roemie Deel3 1

We begonnen de dag in Sighișoara waar we het muzeul de istorie bezochten. Dit was een klein maar interessant museum. We mochten de kloktoren beklimmen en hadden een prachtig uitzicht, maar helaas mochten we in het museum geen foto’s maken. De bovenstaande foto is dan ook het uitzicht op de kloktoren uit onze hotelkamer.

Roemie Deel3 4

Na ons bezoek aan het museum zijn we naar Viscri gereden. Hierboven zie je een foto van de Fortified Church in Viscri. Het was even lastig te vinden, omdat het er totaal niet toeristisch is. Om de kerk en het museum te bezoeken betaal je nog geen 1 euro.
Roemie Deel3 2

We mochten ook de toren van de kerk beklimmen, vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht.

Roemie Deel3 3

Alles was supermooi, ik was meteen verliefd op deze plek en bleef maar foto’s maken. De Fortified Church in Viscri is echt een aanrader als je ooit Roemenië bezoekt.

Roemie Deel3 5

Onze dag eindigde in Brasov, waar we vanuit ons hotel dit uitzicht hadden.

Dag 8: Peles Castle

100 km

Roemie Deel3 6

Vanuit Brasov zijn we naar Peleș Castle gereden, een van de meest toeristische plaatsen van Roemenië. De bouw van dit kasteel is gestart in 1873 en het was af in 1914 en het werd gebouwd in opdracht van koning Carol I van Romenië. Het is het eerste kasteel met elektriciteit en ook heeft het een centraal stofzuiger systeem.

Roemie Deel3 7

Het kasteel is erg mooi vanaf de buitenkant en de binnenkant is ook prachtig. Wel is het vrij prijzig om het vanbinnen te bezichtigen en mag je helaas geen foto’s maken. Als je een rondleiding door het kasteel volgt moet je over je schoenen speciale slofjes aan, zodat je de binnenkant niet beschadigd.

Roemie Deel3 8

Naast Peleș Castle staat het kleinere Pelișor castle, dit liet koning Carol I bouwen voor zijn neefje.

Roemie Deel3 9

Op de terugweg naar Brasov reden we langs deze prachtige bergen.

Dag 9: Bran Castle, Transfagarasan road, Sibiu

215 km

Roemie Deel3 11

Vandaag vertrokken we alweer uit Brasov. We reden eerst naar Bran Castle, wat ook bekend staat als de locatie van Bram Stoker’s Dracula. Dit kasteel is veel ouder dan Peleș Castle en is gebouwd tussen 1242 en 1377. Ook zijn er geruchten dat Vlad Țepeș in dit kasteel heeft gewoond, maar dit is nergens bevestigd.

Roemie Deel3 12

Het interieur is vrij modern, vanaf 1920 is het gebruikt als een soort weekendhuis door Queen Marie van Roemenië.

Roemie Deel3 13

Ik vond de binnenplaats erg mooi. Het wit van de muren, het rood van de daken en het hout ziet er prachtig uit. Ook hadden we veel geluk dat het zonnetje net voor ons ging schijnen.

Roemie Deel3 14

Het kasteel ligt op een strategisch punt. Je kunt vanaf hier de vallei goed bekijken en zien of de vijand er aan komt.

Roemie Deel3 15

Na Bran Castle zijn we naar de Transfăgărășan road gereden. We waren er vrij zeker van dat de weg dicht was door de sneeuw maar we wilden toch graag een kijkje nemen. Deze weg is verder naar boven erg bochtig en zou een prachtig uitzicht hebben.

Roemie Deel3 16

 

Verder dan dit bord durfden wij niet te rijden, dus zijn we weer omgekeerd. Maar ik wil graag nog een keer terug in de zomer om heel de weg te zien.

Dit was al weer het derde deel van onze reis door Roemenië! Binnenkort komt er weer een deel online.