Nadat we onze tent gerepareerd hadden vonden we het tijd voor een nieuw microadventure. Deze keer kozen we ervoor om op een camping te overnachten, maar de uitdaging van dit microadventure zat ergens anders in. Het was namelijk de eerste keer dat ik met bepakking ging wandelen. We kozen een niet te lange afstand en een pad waar we gemakkelijk op de bus konden overschakelen. Hoe dit microadventure verliep lees je in dit artikel.

Duur: 2 dagen, 1 nacht

Plaats: van Tienen naar Linter (België)

Uitdaging: wandelen met bepakking

Microadventure Linter 2

Op zaterdagochtend begon de dag met het inpakken van onze hikerugzakken. Mijn rugzak, de Gregory Deva 60, was nog helemaal nieuw en daarom had ik er extra veel zin in. Het inpakken vond ik best wel lastig, omdat ik dit nog nooit gedaan had. Gelukkig hadden we de dag van tevoren het eten dat mee moest al voorbereid (waaronder deze lekkere zoete broodjes voor het ontbijt), dus daar hoefde ik geen aandacht meer aan besteden.

Rond half 12 gingen we op pad. Het eerste stuk wat we wandelden was van mijn kot naar het station van Leuven, dit was ongeveer 3 kilometer. Na 500 meter wilde ik al stoppen omdat mijn tas niet lekker zat. Gelukkig konden we stoppen en wat verstellen aan de rugzak, plus dat ik ook de extra padding in de rug weg heb gehaald. Daarna konden we weer verder en liep ik een stuk beter. We hielden nog een kleine pauze op de markt om een Vietnamese loempia te eten. Toen we op het station van Leuven aankwamen kochten we kaartjes en namen we de trein naar Tienen waar we binnen 20 minuten aankwamen.

Microadventure Linter 1

Vanaf het station van Tienen zijn we gaan wandelen naar de camping in Linter (ongeveer 10 kilometer). Thuis hadden we al een route uitgestippeld waarmee we wel in de buurt van de doorgaande weg bleven waar de bus langs reed, maar niet langs deze drukke weg hoefden te wandelen. Eerst moesten we nog een stukje door Tienen maar gelukkig verruilden we de huizen al snel voor akkers en bomen. Net buiten de stad zochten we een plekje in de schaduw om te lunchen. Op dat moment was ik erg tevreden dat we al zo ver waren, maar we moesten ook nog best ver.

Ik kon merken dat ik er al wat kilometers op had zitten, want ik werd steeds sneller moe na een pauze. Gelukkig hadden we voldoende eten en water bij ons en tegen 6 uur kwamen we moe maar voldaan op de camping Leeuwerikenveld aan. We werden erg vriendelijk ontvangen en konden onze tent in de schaduw opzetten. We maakten een Snelle Eenpans-Spaghetti, namen nog een snelle douche en na een lekker kopje thee viel ik snel in slaap.

Zoete broodjes 3

De volgende ochtend maakten we heerlijke zoete broodjes voor het ontbijt. Ook hadden we havermout met blauwe-bessen-saus. Ik was helemaal vergeten om boter of olie mee te nemen om de zoete broodjes in te bakken. Gelukkig hadden we hele lieve kampeerburen en mochten we wat boter van hun hebben. Hierdoor werden de broodjes een groot succes en deze gaan we zeker nog vaker maken.

Na het ontbijt was het tijd om alles weer in te pakken. Dit hebben we tijdens onze motor road trip heel vaak gedaan en hierdoor ging het lekker snel. De zon scheen en tegen de tijd dat we vertrokken werd al wat warmer. Hierdoor was de tent bijna helemaal droog toen we hem inpakten.

Microadventure Linter 5

Voor de terugweg kozen we een andere route en maakten we gebruik van wandelknooppunten. Deze route bracht ons over veel mooie landweggetjes waar we anders nooit waren gekomen. We zagen maar weinig andere mensen tijdens onze terugtocht naar het station van Tienen.

Ik vond dit microadventure heel erg leuk, ook al was het maar kort. We waren namelijk met het avondeten op zondag alweer thuis. Ik ben niet echt uitgerust van dit microadventure, want wandelen met bepakking was best zwaar. Maar dit is natuurlijk lichamelijk, want mijn hoofd voelde wel alsof ik lekker op vakantie was geweest.