In het grondzeil van onze fijne tent de Quechua Quickhiker 3 was helaas een gaatje ontstaan. Het gaatje was niet zo heel groot, maar toch wilden we de tent graag repareren. We waren vooral bang dat er vocht/water de tent in zou komen bij slechter weer wanneer er water onder de tent loopt. Gelukkig was het repareren heel eenvoudig met de plakstrips on tentdoek te repareren van CAO camping.

Gat in grondzijl

Hierboven zie je een foto van het gaatje in de tent grondzeil, zoals je ziet niet erg groot. Maar om het grondzeil weer helemaal waterdicht te maken voor toekomstige avonturen is het toch nodig om te repareren. We kozen voor een eenvoudige oplossing met zelfklevende plakstrips, dus geen gedoe met lijm.

CAO Reparatie set inhoud

Dit is de inhoud van de reparatie set van CAO camping: 5 plakstrips met 4 verschillende kleuren. Ik was op zoek naar de gebruiksaanwijzing, maar die zit er niet bij. Uiteindelijk hebben we ook geen gebruiksaanwijzing nodig gehad, omdat het heel eenvoudig is in gebruik. Maar als je toch wilt weten hoe je deze reparatie set gebruikt dan kun je het stap voor stap op de foto’s hieronder volgen.

Tent reparatie - aftekenen

1. Afmeten wat je nodig hebt

Tent reparatie - Knippen

2. Knippen

Tent reparatie - Plakken

3. Achterkant verwijderen

Tent reparatie - Plakken 2

4. Plakken

Tent reparatie - Resultaat

5. Klaar!

We hebben de tent aan beide kanten geplakt zodat er zeker weten geen water of vocht meer langs kan komen. Deze plakstrips lijken mij ook erg handig om mee te nemen tijdens het kamperen omdat ze niet groot zijn en makkelijk in gebruik. Zo kun je onderweg je tent repareren.

Deze set met 5 plakstrips om tentdoek te repareren van CAO camping is te koop bij Decathlon.