Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo zit dat ook met lekker eten tijdens het kamperen vind ik. Want ook al nemen we een minimale uitrusting mee, we proberen toch altijd wat lekkers te koken. Vandaag deel ik een recept met een snelle eenpans-spaghetti met jullie. In plaats van echte spaghetti gebruik ik capellini, wat een veel kortere kooktijd heeft dan spaghetti. Dit is ideaal voor op de camping. Ook kunnen alle ingrediënten goed vervoerd worden zonder dat ze gekoeld hoeven worden.

Ingrediënten

Snelle Eenpans-Spaghetti 1

  • 200 gram capellini
  • 200 gram droge worst (bijvoorbeeld cervelaat of salami)
  • 250 gram snijbonen
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 ui
  • 1 bouillon blokje
  • Kruiden: knoflookpoeder (1/2 theelepel), gedroogde basilicum (1/2 eetlepel), gedroogde oregano (1 theelepel), herbs de provance (2 theelepels)
  • Zout en peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Thuis

Doe alle kruiden in een klein bakje of zakje

Weeg de overige ingrediënten af en verpak alles.

Tijdens het kamperen

  1. Snijd de droge worst en de ui. Doe de worst in de pan en bak de ui in het vet dat uit de worst komt.
  2. Snijd de snijbonen in stukken van 1 cm
  3. Voeg het bouillon blokje en de kruiden toe en bak ze even mee.
  4. Doe de tomatenstukjes en 100 ml water in de pan. Als het nodig is kun je meer water toe voegen, maar wees voorzichtig.
  5. Breng alles aan de kook en voeg de capellini en de snijbonen toe, laat koken totdat de capellini gaar is.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.

Wij gebruikten volkoren capellini waarvan de kooktijd maar 3 minuten is, hierdoor is de eenpans-spaghetti heel snel klaar. Door de korte kooktijd zijn de snijbonen nog lekker crunchy.

Snelle Eenpans-Spaghetti 2

Snelle Eenpans-Spaghetti 3

Snelle Eenpans-Spaghetti 4