Tijdens het kamperen is het handig om een eigen ontbijtje bij je te hebben, want niet overal is ’s ochtends vroeg iets te koop. Je kunt natuurlijk havermout meenemen, maar vandaag deel ik een recept voor een speciaal ontbijtje. Namelijk een recept voor zoete broodjes; deze platte broodjes zijn niet gerezen en bak je in de pan.

Afgelopen zomer toen we met de motor aan het kamperen waren hebben we een paar keren zonder een echt ontbijt gezeten omdat we eigenlijk geen voorraad in de motor hadden en elke dag moesten winkelen. Op veel campings was ’s ochtends brood te krijgen, maar helaas was dit niet overal het geval. Daarom ben ik op zoek gegaan naar ontbijtrecepten die goed blijven zonder koelkast en die je gemakkelijk mee kunt nemen. Dit recept voor zoete broodjes vonden wij erg goed geslaagd, je hebt alleen wel even tijd nodig om ze te maken.

Ingrediënten

  • 100 gram (volkoren) bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 50-100 ml water
  • Boter of olie

Thuis

Zoete broodjes 1

Doe voordat je gaat kamperen de bloem, suiker, rozijnen, kaneel en het zout in een zip-lock zakje. Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 1 persoon.

Tijdens het kamperen

Zoete broodjes 4

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg 50 ml water toe. Mix en kneed totdat je een deeg hebt. Je kunt nog meer water toe voegen als het mengsel te droog is, maar kijk uit, doordat je geen extra bloem meeneemt kun je het deeg niet droger maken als je te veel water hebt toe gevoegd.

Zet het deeg heel even opzij.

Zoete broodjes 5

Laat boter of olie warm worden in de pan.

Maak kleine balletjes en druk deze plat in de pan. Platte en egale broodjes werken het beste omdat ze zo gelijkmatig garen. Ik maakte broodjes van ongeveer 5 cm doorsnede, maar je kunt de broodjes ook zo groot maken zodat heel de bodem van de pan bedekt is.

Bak de zoete broodjes aan beide kanten bruin.

Zoete broodjes 3

Ik vond de zoete broodjes warm het lekkerst. Maar als je er nog een paar over hebt kun je ze ook makkelijk meenemen tijdens een wandeling om ze later op te eten. Ik ga deze broodjes zeker nog vaker maken, want de mix is makkelijk mee te nemen en je maakt er een lekkere verassing mee.