Vanaf vandaag kun je al weer het tweede souvenir verdienen van de geocaching road trip, namelijk het Meet Your Road Trip Crew souvenir. Om deze souvenir te krijgen moet je een event, mega-event, giga-event of CITO-event als attended loggen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met events.

Meet en Greet Event Vlissingen1

Een event kan zo klein zijn als een paar geocachers die bij elkaar komen, maar ze kunnen ook heel groot en goed georganiseerd zijn. Ik zelf heb nog maar twee events bijgewoond, een ‘normaal’ event en het mega-event Brugse Beer. Hierboven zie je een foto van het meet en greet event in Vlissingen waar ik vorig jaar ben geweest. Dit was een klein maar gezellig event waar je elkaar kon ontmoeten.

BB5 Wooden coin

In april ben ik op het mega-event Brugse Beer geweest. Dit was heel anders dan een klein event. Veel meer mensen, activiteiten en kraampjes om geocachingspullen in te kopen. Ik zou niet kunnen zeggen welk event ik leuker vind, want allebei deze soorten events hebben hun charme.

Deze zomer ga ik proberen naar een aantal events te gaan. Ik weet nog niet naar hoeveel events ik uiteindelijk zal kunnen gaan. Ik ga namelijk in totaal bijna 5 weken op vakantie.

Als je een event bij jou in de buurt wilt vinden kun je dit via de geocaching zoekmachine doen. Hier typ je bijvoorbeeld je woonplaats in en daarna voeg je filters toe. Laat bij geoccache types alleen het vinkje voor ‘event’ staan klik op zoeken. Nu krijg je de events bij jou in de buurt te zien. Misschien kom ik je nog wel tegen op een event!

Welk event ga jij bijwonen?