Op zondag 12 april was het Brugse Beer V mega event, en ik was er bij! Het was mijn eerste keer op een mega event en ik vond het supergaaf om er bij te zijn. In dit artikel lees je wat ik allemaal gedaan & gezien heb.

BB5 Boot Vlissingen Breskens

Samen met mijn vriend ben ik op zaterdagochtend al richting Brugge vertrokken, we gingen namelijk een nachtje slapen op de Brugse Beer event camping. We hebben in Vlissingen de boot naar Breskens genomen. Het waaide best hard en de boot schommelde. Het regende toen we de boot af kwamen maar gelukkig stond de bus naar Brugge al klaar. Na ongeveer een uur stonden we op het station van Brugge en hebben we de bus naar Loppem genomen, hier was namelijk de camping op het terrein van de Strooien Hane.

BB5 Event Camping Bord

BB5 Event Camping

Op de camping stond toevallig het kleinere broertje (de 2-persoonsversie) van onze tent, dus ik heb ze gezellig samen op de foto gezet. De camping was op een sportveld waar vakken van 4 bij 4 meter op gemaakt waren. Na lekker te hebben gekookt hebben we een avondwandeling door het dorp gemaakt.

BB5 Vives campus

Zondag om half 9 ’s ochtends moesten we al van het campingterrein af zijn, waarna we werden opgehaald door mijn ouders. Het Brugse Beer V mega event vond plaats op de Vives campus van de katholieke hogeschool. Het was erg druk en we moesten in de rij staan om de nieuw geocaches op onze GPS te zetten. Daarna hebben we de log van het mega event getekend door onze naam op een strookje te zetten en deze in de paastak te binden.

BB5 Lab caches

Er waren verschillende lab caches op het Brugse Beer V mega event, ik heb er 5 van de 10 kunnen loggen. Lab caches zijn nieuwe innovatieve geocaches, ze zijn zeldzaam om te vinden. Twee van de lab caches waren houten puzzels waarvoor je je hersenen nodig had.

Buiten was er een markt met verschillende geocaching shops, waar we hebben rondgekeken. Ook kon je petling-werpen, dit zijn buisjes die vaak als geocachecontainer worden gebruikt.

BB5 Lab Cache Boom Klimmen

Een van de labcaches die je kon doen was een boomklimcache. We moesten even in de rij staan voordat we mochten maar dit was het zeker waard. Het was erg leuk om op eigen kracht zo hoog in een boom te klimmen. Helaas zijn de spullen die je hiervoor nodig hebt vrij duur, dus het zal nog even duren voordat ik zelf boomklimcaches kan gaan loggen.

Hierna hebben we een rondje gewandeld met nieuwe geocaches, het was op sommige plekken zo druk dat we niet eens zelf hoefden te zoeken.

BB5 Event boekje

Op bovenstaande foto zie je de event boekjes en een heleboel visitekaartjes die ik verzameld heb. Ook kreeg iedereen die een ticket had gekocht voor Brugse Beer V een wooden coin als aandenken (deze zie je ook op de foto bovenaan dit artikel). We kochten ook nog 3 petlings (gele dop) met een klein kado’tje voor de First To Find en houten aandenkens voor de First, Second en Third To Find.

BB5 banner

Als je op het Brugse Beer V mega event aanwezig bent geweest mag je de bovenstaande banner op je profiel plaatsen. Ook kreeg ik een souvenir toen ik het mega event als attended logde.

Ik heb een erg leuke dag gehad op het Brugse Beer V mega event. Het was tof om zo een groot event mee te maken en ik vond het geweldig dat ik de kans kreeg om een boomklim cache te doen.

Ben jij wel eens op een mega event geweest?