Acda & de Munnik 3

Afgelopen kerst heb ik mijn vriend kaartjes gegeven voor het afscheidstournee van Acda en de Munnik en vorige week zaterdag was het eindelijk zover: we mochten naar het concert!

Acda & de Munnik 4

Op 21 maart in het Rabotheater in Hengelo waren we bij het laatste theatertournee van Acda en de Munnik. Het Rabotheater ligt direct aan het station van Hengelo en ik was hier nog nooit geweest. De zaal was kleiner dan ik had verwacht, dit was fijn want hierdoor leek het concert intiemer.

Acda & de Munnik 1

Het decoor bestond uit allemaal losse stukken van een schilderijlijst. Ze speelden eerst een aantal onbekende liedjes met leuke praat stukjes tussendoor. Ook lieten ze duidelijk merken dat dit hun laatste tournee was. Dit gaf me een dubbel gevoel omdat ik ze pas voor de eerste keer live zag.

Acda & de Munnik 2

Ook zongen ze allebei een aantal liedjes alleen. Hierboven op de foto zong Paul de Munnik het liedje Lopen tot de Zon Komt.

Acda & de Munnik 3

Het laatste nummer was een cover van Neil Young (Out On The Weekend). Bij dit nummer kwamen alle stukken van de schilderij lijst bij elkaar en werden ze als het ware ingelijst.

Ik vond het erg leuk om bij het Afscheidstournee van Acda en de Munnik aanwezig te zijn en ik vond ze live erg goed. Als het kon zou ik nog een keer gaan ;-)

Hebben jullie Acda en de Munnik wel eens live gezien?