Eerlijk gezegd dacht ik dat sandalen mij nooit lekker zouden zitten. Ik had er slechte ervaringen mee waardoor ik mij eigenlijk niet meer aan het kopen van sandalen durfde te wagen. Toen ik vorig jaar op vakantie naar Marokko ging wou ik toch echt wel iets luchtigs aan mijn voeten kunnen doen, dus kocht ik toen de Teva Original Sandal.

Teva Original 2

De Teva Original Sandal is eigenlijk een teenslipper met een extra bandje rond je enkel. En zo is deze sandaal ook ontstaan. Teenslippers werden vaak verloren en dit extra bandje zorgde ervoor dat dit niet meer gebeurde. Zelf vind ik teenslippers nooit zo fijn omdat het dingetje tussen je tenen vrij hard is en omdat de zool los komt van je voet, maar deze twee dingen zijn niet het geval bij de Teva Original Sandal. Het dingetje tussen je tenen is van stof en niet te dik.

Teva Original 3

Ondertussen heb ik mijn Teva’s al een tijdje, waardoor ik wat ervaring heb opgedaan met hoe ze lopen. In het begin vond ik de geribbelde structuur van de zool tegen mijn voet wel een beetje wennen, maar eigenlijk liepen de Teva Original Sandals meteen goed. In normale schoenen draag ik altijd steunzolen, anders kan ik niet meer dan een kilometer lopen. Maar op de Teva sandalen kan ik verrassend goed lopen en ik kan ze een hele dag aan hebben zonder pijn.

Teva Original 4

Een groot voordeel van de Teva Original Sandal vind ik dat deze tegen water kunnen. Erg handig op het strand of als je een riviertje wilt oversteken. Op het strand is erg nog wel een klein nadeel, want al het zand blijft aan de natte sandalen hangen. Gelukkig is dit snel opgelost door ze even af te spoelen. Wel lopen de sandalen iets minder lekker als ze nat zijn.

Teva Original 5

De Teva Original Sandal is te krijgen in veel verschillende kleurcombinaties. Hierboven zie je de sandalen van mijn moeder die weer een andere kleur hebben dan die van mij. Ook zijn er versies te koop met gekleurde zool of zonder het teenbandje. Op Teva.com kun je de verschillende kleuren en modellen bekijken en kopen. De Teva Original Sandal kost €39,95.

Draag jij wel eens sandalen?