Een T5 geocache is een geocache met een terrein van 5 sterren. Dit betekent dat het niet gemakkelijk is om bij deze geocache te komen en je meestal specifieke materialen nodig hebt om bij de geocache te raken. Dit zijn bijvoorbeeld geocaches waarbij je in een boom moet klimmen of waarbij je moet varen. Ik vond twee geocaches waarbij je dit laatste moet doen.

T5 Geocache Opblaasboot 2

Om de twee T5 geocaches te vinden hebben we een opblaasboot gekocht. De boot kan 120 kg dragen en heeft 3 compartimenten en een koord rondom. Ik heb hem thuis alvast opgeblazen om het koord te monteren. De peddels hadden we nog van een vorige boot. We hebben de boot in de auto geladen en zijn naar de geocache locatie gereden.

T5 Geocache Opblaasboot 3

Hier heb ik één van de twee geocaches gevonden. Het was nog even lastig om in de boot te stappen vanaf de kant en ook dreef ik telkens weg toen ik de geocache wou pakken, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Toen ik deze geocache terug plaatste kwam ik zelfs nog een tweede container tegen. De twee geocaches lagen ongeveer 400 meter uit elkaar, daarom ben ik van de één naar de andere geocache gevaren. Dit ging nog best goed ondanks dat ik eigenlijk verkeerd om in de boot was gaan zitten. De bodem is niet zo stevig dus heb ik maar niet geprobeerd om andersom te gaan zitten in de boot.

T5 Geocache Opblaasboot 4

En zo namen we de boot weer mee terug naar de auto. Het was een geslaagde avond waarop we deze twee geocaches vonden. Ik vond het erg leuk om een T5 geocache te vinden omdat niet iedereen zo maar op de locatie kan komen. Ook vind ik dit avontuurlijker dan een normale geocache.

Heb jij al eens een T5 geocache gevonden?