Een tijdje terug was ik met mijn moeder in Duitsland. Ik vertelde al over het fijne appartement dat we hebben gehuurd. Tijdens onze dagen in Duitsland zijn we naar het openluchtmuseum in Hagen geweest (LWL-Freilichtmuseum Hagen). Ik vind openluchtmusea echt ontzettend leuk en als er een in de buurt is wil ik deze graag bezoeken. Vandaag geef ik een klein verslagje over het openluchtmuseum in Hagen.

Openluchtmuseum Hagen, Duitsland 5

Het openluchtmuseum in Hagen ligt ongeveer 2 uur vanaf de Nederlandse grens, dus het zou ook een leuke bestemming zijn voor een dagje weg. De toegang kost 7 euro voor een volwassenen, maar studenten krijgen korting. Het is open van april tot oktober. Omdat het een openluchtmuseum is, is het wel het fijnst om te bezoeken met droog weer.

Openluchtmuseum Hagen, Duitsland 3

Wat ik zo leuk vind aan openluchtmusea is dat je hier alles op je gemakje kunt bekijken. Vaak is de natuur rondom alle huisjes van het museum mooi verzorgd en kun je lekker op een bankje genieten van alles wat er gebeurd. Dit was ook zeker het geval in het openluchtmuseum in Hagen. We maakten een rondwandeling door het prachtige park en leerden in de huisjes over de verschillende oude arbeiden.

Openluchtmuseum Hagen, Duitsland 1

In heel veel van de huisjes van het openluchtmuseum in Hagen zatten smeden. Ze maakten spijkers, zagen en nog veel meer. Ik vond het jammer dat er veel huisjes met dezelfde arbeid waren, maar aan de andere kant heb ik hierdoor wel veel over de smeden geleerd. Verder naar achter in het park zagen we ook nog hoe touwen en sigaren werden gemaakt. Er was ook nog een brouwerij, houtzagerij, drukkerij en een bakker. Ook kon je verschillende ambachtelijke producten kopen in winkeltjes.

Openluchtmuseum Hagen, Duitsland 2

Door heel het openluchtmuseum slingert een klein riviertje. Hiermee worden de verschillende waterraden aangedreven waardoor het werk van de smeden makkelijker word. Alle huisjes die op het terrein staan zijn erg mooie vakwerkhuizen. Wij kochten bij de bakkerij een lekker broodje, maar je kunt op het terrein van het openluchtmuseum ook iets te drinken kopen of eten in het restaurant.

Ik vind het openluchtmuseum in Hagen een erg leuk museum voor een dagje weg en zou hier zeker nog een keer naar toe willen voor de mooie huizen en de natuur van het park.

Ga jij wel eens naar een openluchtmuseum?