Het vijfde souvenir kun je vanaf vandaag alweer verdienen, deze heet: ‘Put on Your Thinking Cap’. Dit is het laatste souvenir wat je echt kunt verdienen, want het laatste souvenir, nummer zes, krijg je als je de voorgaande vijf hebt verdient. Voor dit souvenir moet je een mystery geocache loggen en in dit artikel vertel ik je hier wat meer over.

Volgens de geocaching website kan een mystery geocache veel verschillende dingen zijn. Een geocache die mogelijk een moeilijk puzzel omvat die je eerst thuis op moet lossen maar ook geocaches die in geen andere categorie passen. In mijn ervaring zijn mystery geocaches meestal puzzeltjes zijn die je thuis moet oplossen.

geocaches found by Biscot

In de bovenstaande tabel, die van de geocaching.com website komt, kun je zien dat ik 70 mystery geocaches heb gevonden. Dit is ongeveer 10% van mijn totale aantal gevonden geocaches. Sommige van deze puzzeltjes waren erg makkelijk op te lossen, maar andere hebben heel wat meer moeite gekost. Het is wel heel fijn dat je via het nieuwe message center snel vragen kan stellen aan mede geocachers.

Vaak zit er bij mystery geocaches een checker voor de coördinaten. Hiermee kun je controleren of de coördinaten die je hebt berekend door middel van het puzzeltje goed zijn. Dit is heel handig want zo voorkom je dat je op verkeerde coördinaten gaat zoeken waar niks ligt.

Heb jij al een mystery geocache opgelost?