Ook geocaching is een sport waarbij je goede manieren nodig hebt. Er zijn een aantal geschreven en ongeschreven regels waaraan geocachers zich houden. De geocaching headquarters (HQ) besteed hier ook aandacht aan. In 2013 schreef ik al een keer een artikel over een youtube filmpje waarin de geocaching etiquette naar voren kwam. Deze keer kun je je kennis testen met een geocaching etiquette quiz.

De quiz kun je doen op de geocaching blog. Er zijn 10 vragen die meerkeuze of met juist/fout te beantwoorden zijn. De quiz is leuk opgezet want meteen als je een antwoord geeft krijg je te weten of dit juist of fout was. Ook krijg je een korte uitleg waarom je antwoord juist of fout was.

Ik heb de quiz ook gedaan en had 9 vragen goed. De vraag die ik fout had ging over trackables. Ik zelf vind dat je deze wel ongeveer een maand kunt houden voordat je ze op een nieuwe locatie achterlaat. Dit vind ik ook omdat niet elke locatie geschikt is om een trackable achter te laten.

Ik vind het erg goed dat ze vanuit geocaching aandacht besteden aan de etiquette. Ik ben zelf mede-eigenaar van een aantal geocaches en vind dat geocachers soms onvoorzichtig met andermans spullen omgaan. Zo moeten we regelmatig op pad om schade aan geocaches te repareren. Dit is jammer maar helaas gebeurt het nog steeds.

Vind je het leuk om ook de geocaching etiquette quiz in te vullen? Klik dan hier. Mocht je een korte opfriscursus nodig hebben, kijk dan het filmpje hierboven van geocaching.com.

Hoeveel vragen heb jij goed beantwoord?