Deze zomer gaan mijn vriend en ik een roadtrip maken op de motor. We gaan van camping naar camping rijden en we gaan overnachten in België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Omdat we al onze spullen op de motor willen mee nemen moeten we slim en ruimtebesparend inpakken. In dit artikel vertel ik over onze voorbereidingen op deze vakantie

Slaapzakken

Roadtrip Voorbereiding 2

Ten eerste hadden we allebei een slaapzak voor de zomer nodig.We zochten naar een lichte slaapzak, die ook nog een klein pakvolume had. Bij de Decathlon vonden we de Slaapzak Trekking 10° Light (deze is niet meer te koop maar de slaapzak TREK 500 10° lijkt er veel op). Ik heb er een nachtje binnen op bed in geslapen en het lag fijn, maar de echte test komt natuurlijk pas als we van de zomer gaan kamperen. Als we weer terug zijn van onze roadtrip zal ik dan ook een review over deze slaapzak schrijven.

Slaap matje

Roadtrip Voorbereiding 5

Ik had het Zelfopblazend matje A200UL van de Decathlon, helaas voldeed deze niet aan mijn wensen. Ten eerste was hij vrij smal en zou ik hem dus ook niet kunnen gebruiken om een stoeltje van te kunnen maken (zie hieronder). Ook was hij niet isolerend genoeg bij lage temperaturen, ik ben namelijk nogal een koukleum. Daarom besloot ik een nieuw matje te kopen, namelijk de Thermarest ProLite Plus Large Slaapmat Rood. Ik ben erg benieuwd hoe dit zal slapen en zal hier zeker nog meer over schrijven.

Stoeltje

Roadtrip Voorbereiding 6

Op de motor kunnen we geen echte stoelen meenemen, maar we hebben een erg mooi alternatief gevonden. We kochten de Thermarest Trekker Chair 25. Hiermee kun je van je slaapmatje gemakkelijk een stoeltje maken. We hebben al even proef gezeten en het was erg comfortabel, later zal ik ook hierover meer schrijven.

Bakjes om uit te eten

Roadtrip Voorbereiding 3

Ook hadden we nog iets nodig om van te eten. Gewone borden leken ons niet echt handig omdat we geen tafel hebben om deze op te zetten. Daarom kozen we voor de Bo-Camp Mueslibak 800cc, deze kochten we bij de Bever.

Afwasteil

Roadtrip Voorbereiding 4

Als laatste kochten we bij de Bever ook nog de Wasbak Ultra Sil Kitchen Sink 10L van Sea To Summit. Dit is een erg compacte afwasteil. Ook hiernaar ben ik erg benieuwd!

Andere benodigdheden

Roadtrip Voorbereiding 1

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien moet er nog veel mee op vakantie. Bijvoorbeeld een toilettas met reisflesjes. Ook kochten we bij de Decathlon de T-shirts Techfresh 50, 2 microvezel handdoeken  en onze tent de QuickHiker 3. Verder moet ook ons brandertje (primus etapower) en kruiden potjes mee op vakantie. Ook zie je onze motorpakken hangen.

De planning van route en campings maken we met Google maps, hierover zal ik later meer vertellen!