Primus Eta

De Primus Eta Power is een handig, compact en energiezuinig brandertje, ideaal voor tijdens het kamperen. Mijn vriend kocht deze ongeveer een jaar geleden en ondertussen hebben we hem al een aantal keer gebruikt. In dit artikel lees je wat ik van de Primus Eta Power vind.

Primus Eta 1

De Eta serie van Primus zijn bijna dubbel zo efficiënt als een gewoon brandertje. Dit betekend dat je minder brandstof gebruikt, wat beter is voor de natuur, je portemonnee en je rug. Op bovenstaande foto zie je de handige draagtas waar de brander in zit opgeborgen en hieronder zie je wat er allemaal in zit.

Primus Eta 7

Primus Eta 4

Alles wat je nodig hebt zit in de draagtas: brander, gas, pan, deksel (met geïntegreerd vergiet) en een plastiek kom. Wij hebben er zelf nog een aansteker bij gestopt. Ook hebben we een verloop stukje waardoor je ook de gasflesjes van campingaz kan aansluiten, dit kan erg handig zijn op vakantie.

Primus Eta 3

Het brander gedeelte staat heel stevig op de grond omdat het niet boven op je gasfles staat. Ook is het gelijk een windschild. De houdertjes voor de pan kun je in- en uitklappen zodat je bij het inpakken meer ruimte hebt.

Primus Eta 5

De onderkant van de pan is wel het meest bijzondere aan de Primus Eta Power. Het heeft een speciaal hitte verdelend systeem waardoor bijvoorbeeld je water heel snel kookt. De pan is 1,8 liter, wat een goede maat is als je voor twee personen eten klaar maakt.

Primus Eta 6

De draagtas van de Primus Eta Power is ook meteen isolerend, dus je kunt er gemakkelijk je gekookte eten even in warm houden.

Primus Eta 2

Ik vind de Primus Eta Power een erg fijn brandertje voor tijdens het kamperen. Hij is compact en werkt erg snel. Ook heeft de pan een super goede anti-aanbaklaag, waardoor het schoonmaken heel gemakkelijk gaat. Wel moet je natuurlijk houten of plastiek roerspatels gebruiken. Het enige wat wij op dit moment missen is een koekenpan. Helaas is deze niet te koop met de speciale hitte verdelende bodem, ook zouden we hem apart mee moeten nemen omdat dit niet meer in de draagtas zou passen.

Wij kochten de Primus Eta brander voor €144,95, maar hij is helaas niet meer te koop. Een alternatief is de Primus PrimeTech Keukenset 1,3L die te koop is bij de Bever.