Reisboeken laten mij altijd lekker wegdromen over bestemmingen ver weg en wilde avonturen. Ik heb er altijd een paar op mijn verlanglijstje staan. Vandaag deel ik de 5 boeken die bovenaan op mijn lijstje staan en mij erg leuk lijken om te lezen.

1. Microadventures – Alastair Humphreys

In het concept van microadventures ben ik al een tijdje geïnteresseerd. Microadventures zijn kleine vakanties van 1 of 2 nachten in het weekend. Je vertrekt vanaf je huis en neemt zo min mogelijk mee, meestal wordt er in de natuur of een simpele camping geslapen. Na zo’n kleine vakantie dicht in de buurt zou je weer helemaal opgeladen zijn en klaar voor de nieuwe week.

2. 365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Ik ben al heel lang een fan van de reisprogamma’s van Floortje Dessing, hierdoor ben ik ook erg benieuwd naar haar boek. Om voor je werk constant op reis te zijn lijkt mij echt super tof, dit is denk ik echt wel een droombaan voor mij.

3. 1000 ultieme reizen om zelf te beleven – Rough Guides

Dit lijkt mij ook een erg cool boek. Ik denk dat als je je vakantiebestemming gaat kiezen dit zeker een erg handig boek is. Waarschijnlijk zou ik naar elk van de 1000 locaties willen, dus dat maakt het niet echt makkelijk om te kiezen.

4. Universele reisgids voor moeilijke landen – Jelle Brandt Corstius

Dit lijkt mij een erg handig boek. Ik vind het soms nog wel spannend om op vakantie te gaan en ik denk dat dit boek mij goed kan voorbereiden op een reis naar landen waar ik mij niet zo veilig voel. Ook lijkt het mij handig om van te voren te weten hoe je moet afdingen, je weet maar nooit waar dit van pas kan komen.

5. You only live once – Lonely Planet

Dit is een Engelstalig boek. Ik ben groot fan van de Lonely Planet reisgidsen en daarom denk ik dat dit boek ook erg mooi kan zijn. Dit is ook weer zo een boek die je er bij pakt als je je vakantiebestemming gaat kiezen. Het is een boek vol met ervaringen die je tenminste 1 keer in je leven mee moet maken.

Welk reisboek heb jij op je verlanglijstje staan?