Het boek Microadventures stond al een aardige tijd op mijn te lezen lijst. Door drukte met mijn studie moest dit boek helaas even wachten. Maar het was het wachten meer dan waard van het is een geweldig inspirerend boek. 

Microadventures is een boek geschreven door Alastair Humphrys. Hij is een Britse avonturier, schrijver en blogger en een groot voorbeeld voor mij geworden. Alastair heeft de term microadventure “uitgevonden”. Een microadventure is een avontuur dat kort, simpel, dichtbij en goedkoop is. Ondanks deze dingen is het ook leuk, opwindend, uitdagend, vernieuwend en belonend. Natuurlijk is het idee van een korte en goedkope kampeer trip niet helemaal nieuw, maar Alastair heeft dit idee nieuw leven ingeblazen en bekend gemaakt bij een grote groep mensen. Het boek microadventures bestaat eigenlijk uit twee delen, in het eerste deel beschrijft hij verschillende microadventures die hij zelf heeft beleeft en in het tweede deel geeft hij handige tips om zelf een microadventure te gaan doen.

Microadventures 1

Het eerste deel bestaat uit 38 microadventures. Het zijn allemaal avonturen die Alastair heeft beleeft in Groot-Brittannië, maar dit betekend niet dat je deze avonturen alleen maar daar kunt uitvoeren. Achter elk avontuur dat in het boek beschreven staat zit een concept, zoals een 9 tot 5 avontuur, een zwem avontuur of een kust-naar-kust wandeltocht. Dit maakt het boek ook erg leuk om buiten Groot-Brittannië te lezen en er over te denken hoe je deze avonturen kunt toepassen bij jou in de buurt. Want alles gaat er om om even helemaal weg te zijn in de natuur die dichtbij te vinden is. Veel van zijn ideeën geven een doel aan je microadventure en dat maakt het een stuk makkelijker om je spullen te pakken en te gaan (voor mij in ieder geval).

Microadventures 4

Daarnaast bestaat het tweede deel van het boek uit 60 pagina’s met tips over hoe je je eigen microavontuur kunt beleven en wat je hier voor nodig hebt. Ook dit is heel erg enthousiasmerend geschreven. Alastair beschrijft hier hoe weinig je nodig hebt om op avontuur te gaan en stelt je gerust dat wildkamperen helemaal niet eng is. Wildkamperen komt in elk microadventure voor, en door het lezen van dit boek sta ik er een stuk positiever tegen over.

Microadventures 3

Wanneer ik dit boek lees dan wil ik meteen mijn spullen pakken en naar buiten gaan om een microadventure te beleven. Ik hoop dat ik jou met dit artikel nieuwsgierig heb gemaakt om je eigen microadventure te organiseren. Mocht je Alastair Humphrys boek ook willen lezen, je kunt het kopen op bol.com voor €17,94.