Backpacken met Lonely Planet is een verzameling van korte verhalen, gebundeld door Lisa Johnson. Alle verhalen zijn geschreven door onervaren reizigers die voor het eerst in Europa gaan backpacken. Het is voor het eerst in het Engels gepubliceerd in 2003 en een jaar later naar het Nederlands vertaald. In dit artikel vertel ik wat ik van dit boek vond.

Backpacken met Lonely Planet 2

Backpacken met Lonely Planet bevat voornamelijk verhalen van jonge Amerikanen die voor het eerst in Europa backpacken. De verhalen gaan over dingen die ze mee maakte tijdens hun reis, bijvoorbeeld over geld of liefde. Elk verhaal geeft een korte introductie over de schrijver en er staat dwars op de pagina geprint over welk land het gaat. De verhalen zijn kort en makkelijk te lezen.

Ik heb vaak moeten lachen door de verhalen, maar er stonden ook een paar droevige stukjes in. Het boek leest vooral lekker weg en je kunt gemakkelijk stoppen na één verhaal omdat de verhalen niet op elkaar door gaan en door aparte mensen zijn geschreven.

Backpacken met Lonely Planet 3

Dit leuke boek, Backpacken met Lonely Planet, is echt een aanrader als je voor op vakantie nog een makkelijk te lezen boek zoekt. Tijdens het backpacken zelf zal ik het niet aanraden want er staan geen tips of informatie in die je zouden kunnen helpen. Het is echt een leesboek. Wel is het leuk om te lezen voordat je op reis gaat, vooral omdat je dan weet dat je niet de enige bent die zulke dingen mee maakt.

Ik kocht Backpacken met Lonely Planet in de kringloopwinkel. Deze versie van het boek is ook niet meer te koop. Wel kun je bij bol.com een omnibus kopen met daarin Backpacken met Lonely Planet & Lachen met Lonely Planet voor €12,50. Dit tweede boek heb ik nog niet gelezen, maar ik ben er wel erg nieuwsgierig naar.