Waarschuwing in dit artikel kunnen spoilers staan!

Afgelopen weekend zijn we aan het geocachen geweest in het Poelbos vlak bij Goes. Voor de 17 geocaches die hier liggen heb je tools nodig, waardoor het bos ook wel het toolbos word genoemd. Een tool is een hulpstuk die je nodig hebt om een cache te openen. Wij hebben 6 geocaches van deze serie gevonden, hier vind je een kort verslag van onze middag.

Geocaching 1 Maart 1

Voor de cache hierboven had je een schroevendraaier nodig. Wij hebben deze al heel lang in onze geocachetas zitten, maar we hadden het nog nooit gebruikt. Achter het metalen plaatje zat een compartiment waar een kleine cache in verstopt zat. Een andere tool mochten we zelfs twee keer gebruiken, dit was onze magneetstok.

Geocaching 1 Maart 4

Geocaching 1 Maart 5

Deze geocache vond ik erg leuk gemaakt. Je had er niet echt een tool voor nodig, behalve als je laarzen als tool meetelt. De cache hing aan een katrol in een buis waar het water door heen stroomt. Eerst dacht ik dat het een overblijfsel was een een afzetting met schrikdraad. Maar toen ik voelde dat ik aan het touw kon trekken en iets hoorde bewegen werd ik erg nieuwsgierig. De cache werd snel binnengehaald, gelogd en weer terug verstopt.

Geocaching 1 Maart 3

Als laatste nog een selfie met een van de geocaches, ondanks dat deze cache erg in het zicht hang kunnen muggles er toch moeilijk bij. Dit vind ik wel een groot voordeel van geocaches waar je tools voor nodig hebt.

Het waren een aantal leuke geocaches, en we komen zeker eens terug om de rest te doen. Wel kostte een aantal geocaches veel tijd om te openen waardoor we vrij lang bezig waren en geen tijd hadden voor het complete rondje.

Vinden jullie wel eens geocaches waar je tools voor nodig hebt?