Het laatste weekend van mei was het Twents Voorjaarskamp, dit is een modern en vernieuwend scoutingfestival met ruim 450 deelnemers. Er waren op zaterdag verschillende activiteiten en wandeltochten te doen en op zondag waren er workshops. Mijn vriend Jeroen zit in de organisatie van dit kamp en ik besloot om het weekend ook te komen om waar nodig een handje te helpen.

Twents Voorjaarskamp 3

De grote tent die je hier ziet was het onderkomen van de catering en relaxtent. Hier kon je koffie, thee en fris krijgen en broodjes frikandel, kroket, hamburger of kaassoufflé. De catering werd verzorgd door de studentenstam Radix en buitencentrum de Voshaar. De kleinere tent die er schuin achter staat was de tent van de organisatie en de kampkrant.

Het Twents Voorjaarskamp begon op zaterdagochtend met de opening. Daarna begonnen de activiteiten en de wandeltochten. Het was erg leuk om te zien hoeveel plezier alle kinderen hadden, ook waren sommige erg fanatiek. Ik heb ’s ochtends nog voor de opening geholpen met het inschrijven van de groepen.

Twents Voorjaarskamp 2

Natuurlijk hadden we ons kleine groene tentje ook mee, hij valt wel erg op tussen de andere tentjes. Alle scoutinggroepen hadden kleine kampen gemaakt, dit zag er erg gezellig uit. Er was ook een Duitse groep die grote zwarte tenten bij hun hadden. Van de losse doeken van deze tenten kun je kleine en grote tenten bouwen.

Op zaterdagavond waren er avondspelen, daarna was er nog live muziek in de relaxtent. Toen het donker werd zag je ook overal de kampvuren erg goed wat een erg gezellige sfeer gaf.

Twents Voorjaarskamp 4

Als de verschillende scoutinggroepen mee deden aan de activiteiten en wandeltochten konden ze punten verdienen. In elke leeftijdsgroep was er een eerste prijs, voor de oudste was dit een gouden stoel. Hierop heb ik het logo geschilderd, ik vond hem erg goed gelukt al zeg ik het zelf.

Op zondag ochtend waren er eerst workshops, hier zaten ook dingen bij die interessant waren voor volwassen. Daarna was het eindspel en de uitreiking van de prijzen.

Twents Voorjaarskamp 5

De badge die alle deelnemers kregen zit al trots op mijn jas onder de badge van vorig jaar. Ook kocht ik bij de scoutshop een patch met de vlag van zeeland. Deze wou ik al een tijdje maar ik vond het zonde om voor zo een klein dingetje verzendkosten te betalen.

Ik vond het erg leuk om op het Twents Voorjaarskamp te zijn, ik heb er veel nieuwe dingen geleerd en gezien.