Het kampeerweekend van 8, 9 en 10 Juni was voor mij een heel bijzonder kampeerweekend. De reden hiervoor kun je op de foto al zien. Ik kocht namelijk in dit weekend een knal oranje Volkswagen LT28 kampeerbus uit 1984. Maar laat ik bij het begin beginnen, met mijn verslag over het kampeerweekend op natuurkampeerterrein Drie.

Op vrijdagavond stonden we met z’n 6en op een rijtje op natuurkampeerterrein Drie; drie tentjes, een tarpje en een Volkswagen busje. Ik sliep zelf onder het tarpje deze nacht omdat ik mijn tent / hangmat vergeten was. Heel erg vond ik dit niet, want de volgende nacht zou ik in mijn eigen Volkswagen busje kunnen slapen.

Nadat de tentjes stonden namen we plaats in de vuurhut en bereidden we een BBQ op het kampvuur. Zoals het meestal bij ons gaat hadden we weer een koningsmaal. Verschillende mede campinggasten kwamen ook bij het vuurtje zitten en het was een gezellige avond.

Natuurkampeerterrein Drie is een klein terrein midden tussen de bossen. Voor de locatie krijgt deze camping een dikke 10; je loopt zo vanuit je tent het bos in. Het sanitair was netjes en verwarmd en er is een leuke vuurhut aanwezig. Zo een vuurhut hadden we al wel eens eerder gezien op natuurkampeerterrein de Veenkuil. Maar de vuurhut op natuurkampeerterrein Drie ziet er nog net iets mooier uit en had zelfs een luik achterin wat het ‘raam’ dicht zou kunnen maken wanneer het waait.

Wat ik jammer vond op natuurkampeerterrein Drie is dat de plekken vrij dicht bij elkaar liggen. Ik hou zelf toch van iets meer vrijheid en een plek waarbij ik niet kan zien wat er op iemand anders zijn / haar bord ligt. Dit terrein heeft wel alle faciliteiten om ’s winters een fijne camping te zijn, maar helaas zijn ze dan niet open.

Op zaterdag vertrokken we vroeg om mijn busje op te halen in Soest; dit was ongeveer 45 min rijden. Alles verliep soepel en rond 12 uur stond ik met mijn eigen Volkswagen busje op de camping. ’s Middags hebben we gebruik gemaakt van de geweldige ligging van deze camping en zijn we lekker door het bos gaan wandelen. Maar ik was ook heel blij toen we weer terug waren, omdat ik graag alles in mijn busje wou gaan ontdekken.

De dag vloog voorbij. Voor het diner kookten we weer erg lekker voor onszelf waarbij we de worstjes op het kampvuur bereidden. En voor ik het wist was het tijd om lekker in mijn busje te gaan slapen. Deze eerste nacht in mijn busje is mij erg goed bevallen en ik heb heel veel zin om mijn busje helemaal eigen te maken en er veel avonturen mee te beleven.

Nadat we op zondag een lekkere wandeling hadden gemaakt en een ijsje hadden gegeten was het tijd om naar huis te gaan. Dit werd voor mij nog even uitgesteld omdat ik nu een oude bus heb die de baas is. De bus wou niet starten en de ANWB heeft mij gelukkig weer op weg geholpen.

Al met al hebben we een leuk weekendje gehad op natuurkampeerterrein Drie. We zullen hier niet snel tijdens de zomer maanden terug keren vanwege de drukte en de kleine plekken, maar ik kan mij goed voorstellen dat sommige mensen dit juist knus en gezellig vinden.

Gear: Hex Symmetric Rainfly (Hennessy Hammock) | Slaapzak (Decathlon.nl) | Trekkerstent QUICKHIKER (Decathlon.nl) |