Op 14, 15 en 16 februari was het weer tijd om te gaan winterkamperen, dit was een van de weekenden dat er een storm over Nederland trok. Deze keer kampeerden we niet op een natuurkampeerterrein, maar op Landgoed De Wielewaal bij Zeewolde.

Elke keer zoeken we naar een terrein waar we een vuurtje mogen stoken en welke een afdakje heeft waar je bij slecht weer onder mag zitten. Ook deze keer was dat weer gelukt. Op Landgoed De Wielewaal staat een blokhut die verhuurd wordt, maar als hij niet verhuurd is dan mag je hem als slecht-weer-accommodatie gebruiken. In deze blokhut staat een kachel met houten banken er omheen, een soort buitenwoonkamer.

Landgoed De Wielewaal ligt in Flevoland. Het is ingedeeld in drie delen groepskampeerterrein, camperplaatsen en camping. Het groepskampeerterrein is wel aangesloten bij de natuurkampeerterreinen. Helaas was het door het slechte weer vrij drassig op de camping en hebben we op de camperplaatsen gestaan. De camping zelf is speels opgezet met een watertje en veel riet, als ik nog een keer terug kom wil ik hier graag staan. Het sanitair op De Wielewaal is verwarmd en er zijn heerlijke regendouches.

Door het winterse weer van afgelopen tijd waren helaas veel mensen ziek en gingen we deze keer maar met een groepje van 5 man kamperen. Maar dat hielt ons niet tegen om weer erg lekker te koken. We maakten de eerste avond een Curaçaose kip stoofpot en de tweede avond een risotto met spruiten. Voor ontbijt werden er heerlijke roer ei’tjes gebakken. Ook maakten we poffertjes en cinnamon rolls. De cinnamon rolls bakten we in de Omnia campingoven.

De blokhut maakte we gezellig met onze lampjes, maar er staat ook al een interessante lamp / kunstobject. Ondank de storm hebben we het heel fijn gehad en zelfs nog een korte wandeling kunnen maken op zaterdag. Het was weer een geslaagd weekendje.

Gear: Skillet, Grote skillet, Omina, Omnia oven rooster, Poffertjespan