Eens in de vier jaar heeft februari een extra dag, een schrikkeldag of in het Engels leap day. Als geocachers willen we deze extra dag natuurlijk gebruiken om geocaches te vinden. Vanuit het geocaching hoofdkantoor (geocaching HQ) hebben ze daarom speciale dingen voor leap day georganiseerd.

We hebben eens in de vier jaar een extra dag om het verschil tussen het kalenderjaar en het astronomische jaar te corrigeren. Eigenlijk zou een jaar 365 dagen en en kwart duren, maar dit zou natuurlijk ontzettend onhandig zijn om een kalender te maken. Daarom sparen we de kwart dagen op tot we eens in de vier jaar een hele dag hebben en dus een jaar van 366 dagen.

Souvenirs

Leap day wordt gevierd met twee souvenirs die je kunt verdienen! Het eerste souvenir kun je verdienen in het weekend van 27, 28 en 29 februari door een geocache te vinden (event caches tellen niet mee voor dit souvenir). Het tweede souvenir krijg je door op 29 februari, leap day zelf, een event bij te wonen. Als je één van deze souvenirs of beide hebt verdient worden ze automatisch aan je profiel toegevoegd als je een geocache of event logt.

Helaas zijn er bij mij in de buurt geen events georganiseerd en doordat leap day op maandag valt en ik gewoon moet werken kan ik ook niet ver reizen om er een bij te wonen. Natuurlijk zou ik zelf een event kunnen organiseren, maar ik denk dat ik dat bewaar tot een volgende keer.

Geocaching intro app

Om leap day nog extra te vieren stelt geocaching.com de terrein en moeilijkheid waardering van geocaches in de geocaching intro app gratis tot beschikking tot iedereen. Normaal is dit een premium member feature. Je hoeft hier helemaal niks voor te doen, want als je de app opent is het beschikbaar op 27, 28 en 29 februari. Premium member geocaches zullen niet zichtbaar worden voor niet-premuim leden. Ze hebben gekozen om dit niet te doen omdat de personen die deze geocaches gelegd hebben er speciaal voor gekozen hebben om deze geocaches alleen voor premium leden zichtbaar te maken.

Dus, waar wachten jullie nog op? Begin snel met het plannen van het speciale leap day weekend!