Cork is voor mij een stad met veel herinneringen; ik heb hier namelijk 9 maanden gewoond tijdens mijn studie. Het is iets minder dan twee uur vliegen vanaf Schiphol en dan ben je in het prachtige Ierland. Naast de universiteit is er in en rondom Cork genoeg te doen en het is de ideale bestemming voor een stedentrip.

Tijdens mijn bachelor aan Avans hogeschool moesten wij negen maanden stage/afstuderen bij een bedrijf of universiteit. Ik koos het laatste en in september 2011 startte ik aan de University College Cork (UCC). Hierdoor heb ik dus negen maanden in Cork gewoond en ken ik de stad best goed. Sinds dat ik in juni 2012 uit Cork vertrokken was ben ik nog niet terug geweest. Maar begin deze maand was het eindelijk zo ver en heb ik mijn vriend de plaats laten zien waar ik bijna een jaar van mijn leven heb doorgebracht. In deze blog post haal ik herinneringen op van Cork en vertel ik ook over nieuwe dingen die ik tijdens deze trip heb ontdekt.

Cork - Bru hostel

Slapen, eten & drinken

We sliepen in het Bru hostel, wat niet ver ligt van de plek waar ik in Cork gewoond heb. Dit hostel heeft ook een bar, waar hostel gasten heel de dag in mogen rondhangen. Het hostel was gezellig, had een simpel ontbijt en een goed uitgeruste keuken. Het enige nadeel was de geluidsoverlast van de weg, de bar en de deuren in het hostel. De locatie vind ik super: het ligt in een straat met veel leuke restaurantjes zoals Gallagher’s Pub, The Fish Wife, Sin é en Tara’s Tea Room. Over al deze locaties zal ik later meer vertellen. Wat mijn vriend erg opvallend vond aan Cork is dat je op elke hoek van de straat wel een Starbucks of Subway tegen komt. Verder vind ik de ouderwetse snoepwinkeltjes erg leuk, zoals Mr Simms Olde Sweet Shoppe en Aunty Nellies Sweet Shop. Het meest nostalgische vond ik het boodschappen doen bij de Tesco, want ik ging wekelijks naar deze supermarkt.

Cork - Tesco

Shoppen & bezienswaardigheden

De mooiste plek in Cork vind ik denk ik de UCC, het was erg leuk om hier weer terug te zijn en aan mijn vriend te laten zien wat waar was. Zo liet ik zien waar het lab was waar ik stage liep, waar ik ging boogschieten, waar we altijd koffie dronken en hoe mooi de oude Quad is. De meeste dingen waren nog precies zoals ik mij herinnerde en ik vond het super leuk om te lunchen in het studenten restaurant met worstjes, friet en witte bonen in tomatensaus (dit at ik erg vaak). Wat erg leuk was aan ons bezoek aan de UCC was dat mijn stagebegeleidster van toen even tijd had om een kopje koffie te drinken.

Cork - University College Cork 2

In het centrum van Cork zijn veel winkels te vinden en je kan er goed shoppen. Helaas konden wij niet zo veel kopen omdat we alleen met handbagage waren gevlogen. Ook vind je de English market in het centrum, dit is een overdekte markt. Het is heel gezellig om hier tussen de kraampjes door te lopen en er is zelfs een restaurant. In Cork zijn veel verschillende soorten kerken te vinden welke er allemaal heel mooi uitzien. Wij hebben de Saint Fin Barre’s Cathedral bezocht. Ook zijn we nog bij een erg leuk overdekt antiek marktje geweest, namelijk Mother Jones Flea Market. In Cork liggen ook verschillende geocaches waarvan wij er een aantal gevonden hebben. Onder deze geocaches is er een letterbox multi die je door het centrum van Cork de historie van de post verteld en je een aantal typen brievenbussen laat zien. Deze cache was erg leuk om te doen!

Ook net buiten Cork is er genoeg te doen, zo zijn we naar Blarney en Cobh geweest, maar er zijn nog veel meer dorpen rond Cork die perfect zijn voor een dagtrip. Misschien zal ik hier later nog meer over vertellen.

Cork - Saint Fin Barre's Cathedral

Bestaan de herinneringen nog?

Voordat we vertrokken naar Cork was ik bang dat deze trip de goede herinneringen aan deze stad weg zou vagen, omdat dingen niet meer zouden zijn zoals ik ze mij herinnerde. Dit viel toen we eenmaal in Cork waren heel erg mee en ik vond het juist leuk om te ontdekken wat er veranderd was. Ik heb een paar momenten van teleurstelling gehad toen ik ontdekte dat een favoriete winkel of restaurant verdwenen was, maar uiteindelijk was dit helemaal niet erg.

Heb jij een stad waar je veel herinneringen aan/in hebt?