Het was al een tijdje geleden dat ik in de Efteling ben geweest en nu de nieuwe achtbaan Baron 1898 open was wou ik er supergraag naar toe. Gisteren (zondag) was het eindelijk zover en gingen we met z’n vijven (mama, papa, Thomas, Jeroen en ik) naar de Efteling. Mijn idee was om een plog (photo log) te maken van de dag, maar af en toe vergat ik foto’s te maken. Maar in dit artikel laat ik de foto’s zien die ik wel gemaakt heb.

Efteling 2

Ik wou dus heel graag in Baron 1898, en daarom was dit ook de eerste attractie waar we in gingen. We waren rond kwart over 10 in het park, maar toen we bij de achtbaan kwamen stond er al een rij van 80 minuten. We besloten de single rider ingang te nemen. De karretjes van attracties zijn nooit perfect vol, dit word in de Baron 1898 opgelost door deze ingang. De eenzame stoelen die over blijven worden aan mensen uit de single rider rij gegeven. Je zit hierdoor niet naast je vrienden maar je bent wel veel sneller aan de beurt. De geschatte wachttijd was 10 minuten, maar ik denk dat wij ongeveer 20 minuten hebben gewacht.

Efteling 3

Baron 1898 was heel erg leuk en spannend. Ik vond het jammer toen het al weer voorbij was. Het hele verhaal rond de achtbaan is goed uitgedacht en ik vond het allemaal heel mooi gemaakt. Het tofste was dat je een paar seconden stil hing voordat je de diepte van de mijnschacht in dook. Ik had graag later op de dag nog een keer in Baron 1898 gegaan maar de hele dag door bleef de rij erg lang.

Efteling 4

Als je in de Efteling bent moet je natuurlijk ook even met Sinterklaas op de foto =)

Efteling 5

Onze tickets voor de parkshow Ravelijn. Hij was weer veranderd sinds de laatste keer dat ik hem gezien had em dit vond ik erg leuk.

Efteling 6

Ook vind ik het altijd erg leuk om bij de laven op bezoek te gaan. Dit keer ben ik niet in de slakken geweest omdat hier een vrij lange rij voor stond. Maar we hebben wel een aantal huisjes bezocht.

Efteling 7

Deze reuze baby uit de Fata Morgana vind ik altijd een beetje gek. Deze attractie heeft sinds de laatste keer dat ik er was ook een fotomoment gekregen. Voor de grap deden wij alsof het heel eng was op de foto. Dit deden we omdat we bij de achtbanen telkens probeerden er zo verveeld mogelijk uit te zien op de foto’s.

Efteling 8

Ik had plaatsje twee in de bobbaan.

Efteling 9

Eigenlijk altijd als ik in de Efteling ben wil ik een munt van de ezel. Ik heb er al veel. Toen ik klein was stond er op de munten altijd het jaartal waarin je de munt had gekregen. Tegenwoordig is dat niet meer zo, daarom plak ik het er zelf op met een stickertje.

Efteling 10

Selfie met holle bolle gijs!

Efteling 13

En toen was het ongeveer half 7 en begon het te regenen, daardoor was ik erg verdrietig. De voorspelling was ook niet best want het zou voor 8 uur (wanneer het park zou sluiten) niet meer droog worden. Daarom zijn we maar naar huis gegaan.

Wat vind jij het leukste aan een dagje efteling?