Ongeveer een maand geleden vertelde ik over het Solarbooster 11 Watt Panel van het merk Xtorm. Ik was zo enthousiast over dit zonnepaneel dat ik Xtorm heb gemaild en in reactie stuurden ze mij de Waterproof Power Bank Xtreme 9000 om uit te testen tijdens onze 11 daagse road trip op de motor. De combinatie van deze twee producten tijdens onze vakantie was ideaal. Vandaag ga ik eerst wat meer vertellen over de Waterproof Power Bank Xtreme 9000.

Waterproof Power Bank Xtreme 9000 2

Een power bank in combinatie met het zonnepaneel is erg handig. Je kunt de power bank opladen wanneer het zonnig is en wanneer de zon dan niet schijnt heb je toch nog elektriciteit. De Waterproof Power Bank Xtreme 9000 is erg handig voor mensen die van plan zijn hun power bank buiten te gaan gebruiken, dus ideaal tijdens het kamperen.

Waterproof Power Bank Xtreme 9000 4

De Waterproof Power Bank Xtreme 9000 heeft een capaciteit van 9000 mAh; hiermee kan ik mijn telefoon minimaal vier keer opladen. De input is maximaal 2A via micro-usb en de output is maximaal 2.1A via gewoon usb. Hiermee kan de power bank opgeladen zijn in ongeveer 5 uur. Alle aansluitingen zitten achter een flexibel oranje afdekplaatje zodat er geen water en viezigheid in kan komen. Het oranje afdekplaatje voelt stevig aan en sluit goed. Een nadeel aan deze power bank is dat je de oplaadkabel los mee moet nemen, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de waterdichte behuizing. Op de foto hierboven wijs ik naar een knopje op de zijkant. Met dit knopje zet je de power bank aan om een apparaat op te laden. Door twee keer snel te klikken kun je de zaklamp, die boven de input zit, aan en uit zetten.

Waterproof Power Bank Xtreme 9000 3

De power bank heeft een IP66 classificatie. IP staat voor Ingress Protection (beschermingsgraad). Deze waardes worden gebruikt om aan te geven wat de dichtheid is van een behuizing van een elektrisch apparaat. Het eerste cijfer staat voor intrusion protection (binnendring bescherming) en het tweede cijfer staat voor moisture protection (vochtbescherming). Voor IP66 betekent dit:

  • Eerste cijfer: 6 Totally dust tight (volledig stof dicht)
  • Tweede cijfer: 6 Protection against string water jets and waves. (bescherming tegen waterstralen en golven)

Dit geldt alleen als het oranje afdekplaatje gesloten is, anders zou er via de input en output water en stof binnen kunnen komen. Je kunt deze powerbank dus gewoon op de vochtige bosgrond naast je tent leggen zonder dat dit schade oplevert aan je power bank.

Waterproof Power Bank Xtreme 9000 6

Aan de bovenkant van de Waterproof Power Bank Xtreme 9000 zitten indicatielichtjes die je de status van de batterij tonen. Dit kun je zien door op het knopje aan de zijkant te drukken. Ook heeft deze power bank een oog waarmee je het d.m.v. een karabijn bijvoorbeeld aan je tas of broek kunt hangen. De power bank weegt ongeveer 200 gram en heeft een handzaam formaat (9,1x,6,5x 2,25 cm). De Waterproof Power Bank Xtreme 9000 is een compacte maar vooral ook stevige power bank. Door de stof- en (spat)waterdichtheid van deze power bank is het wel iets zwaarder en groter dan andere power banks met hetzelfde vermogen. Dit zie ik niet als een nadeel omdat de stof- en (spat)waterdichtheid een groot voordeel is tijdens het kamperen of andere buitenactiviteiten.

Waterproof Power Bank Xtreme 9000 5

Hierboven zie je hoe gemakkelijk het is om de power bank op te laden met het zonnepaneel. Je kunt deze combinatie overal gebruiken als de zon schijnt. Tijdens een korte trip zou je gemakkelijk alleen met de power bank op stap kunnen en heb je het zonnepaneel niet nodig. Ik vind de Waterproof Power Bank Xtreme 9000 erg fijn in gebruik en ik weet zeker dat ik het ook in het dagelijks leven ga gebruiken.

De Xtorm Waterproof Power Bank Xtreme 9000 is te koop voor €69 op de site van Xtorm of op bol.com.

Gebruik jij wel eens een power bank?

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer informatie.