Afgelopen kerst kreeg ik van mijn vriend een geweldig kerstkado’tje, namelijk de Fällkniven F1. Misschien is het een beetje gek dat ik een zakmes van mijn vriend kado krijg, maar ik was er erg blij mee. Ondertussen heb ik wat tijd gehad om mijn Fällkniven F1 te proberen en vandaag zal ik vertellen wat ik van dit zakmes vind.

Fallkniven F1 1

Eerst wat specificaties: De Fällkniven F1 is een vaststaand mes, met een lemmetlengte van 9.8 cm (totale lengte is 21,5 cm). Hij is gemaakt van hard staal en is convex geslepen. Een convex geslepen lemmet is aan beide kanten een beetje bol, hierdoor kun je gemakkelijker hout splijten met dit zakmes. De Fällkniven F1 weegt, zonder de lederen schede, 147 gram.

Fallkniven F1 4

De Fällkniven F1 is een vrij kort zakmes, dit vind ik zelf heel fijn omdat ik hierdoor het gevoel heb dat ik de baas ben over het mes. Ook ligt dit zakmes lekker in de hand. Hij zit stevig in zijn lederen schede die je met een druk knoopje dichtmaakt, dit is erg handig want hierdoor valt het mes er niet uit. Je kunt de schede vastmaken aan je riem; hij is zelfs voor een hele brede riem geschikt. De schede hangt stevig langs je been en schommelt niet.

Fallkniven F1 3

Het staal van het lemmet loopt helemaal door het handvat van de Fällkniven F1 en steekt zelfs een stukje uit aan de achterkant. Deze achterkant wordt als een hamer gebruikt om bijvoorbeeld iets vast te slaan. Je zou er zelfs een autoruit mee in kunnen slaan. Doordat het staal van het lemmet helemaal door loopt tot achteren is de kans dat je lemmet afbreekt heel erg klein en is het mes heel stevig.

Fallkniven F1 5

Ik ben erg blij met mijn mooie Fällkniven F1 zakmes. Wat leuk is om te weten is dat dit mes ook wordt gebruikt in de Zweedse luchtmacht. Van het merk Fällkniven zijn ook nog andere modellen te verkrijgen, op hun website kun je alle modellen bekijken. De messen zijn te koop in verschillende webwinkels, zoals bol.com.

Wat is jouw favoriete merk zakmes?