Aan het begin van de zomer wilden mijn moeder en ik een paar daagjes samen op vakantie. We hebben even getwijfeld waarheen we zouden gaan en wat voor vakantie het zou moeten worden. Toen we hadden gekozen voor een midweek Duitsland kwamen we al snel op de website HomeAway.nl waar we een vakantiewoning hebben geboekt. In dit artikel vertel ik wat meer over HomeAway en de woning die we huurden.

HomeAway is een platform waarop huisverhuurders met hun huis kunnen adverteren zodat vakantiegangers die een huis willen huren deze kunnen vinden. Er staan meer dan 1 miljoen advertenties op de website in heel veel verschillende landen. Het leuke aan HomeAway vind ik dat het allemaal privé vakantiewoningen zijn en je rechtstreeks contact hebt met de verhuurder waardoor het dus heel persoonlijk is. Ook kun je veel van de vakantiewoningen per dag of twee dagen huren, waardoor het heel flexibel is.

Homeaway Balve 3

Homeaway Balve 4

De vakantiewoning die wij huurden ligt in Balve in Duitsland, dit is een rustig dorpje tussen het Ruhrgebied en Sauerland in. Het huisje heet Ferienwohnung *4* Jahreszeiten van mevrouw Kaiser. Op homeaway.nl staat een uitgebreide beschrijving met foto’s van deze vakantiewoning. Ook staan er reviews van mensen die er overnacht hebben en deze zijn allemaal erg positief. De eerste stap is via de mail contact leggen, dit ging heel snel en al onze vragen werden snel beantwoord.

Homeaway Balve 6

Homeaway Balve 5

We besloten de vakantiewoning te huren. Toen we aankwamen werden we vriendelijk ontvangen door mevrouw Kaiser en haar zoon. We kregen een rondleiding door het huis. In de keuken liet ze ons de kaasschaaf zien die ze speciaal voor Nederlandse gasten heeft. De vakantie woning was net zo ruim en netjes als op de foto’s op internet. Ook is er een aparte voordeur waarna je meteen met de trap naar boven gaat. Boven is de deur van de vakantiewoning die je zelf op slot kunt doen.

Homeaway Balve 8

Homeaway Balve 7

We hadden een hele luxe douche en een bad in de ruime badkamer. Ook de keuken was ruim en van alle gemakken voorzien (zie foto’s hierboven).

Homeaway Balve 9

Homeaway Balve 11

De slaapkamer is erg netjes, het bed sliep lekker en in de slaapkamer staat een enorme kast. Ook was er een strijkplank en strijkijzer te vinden. Als laatste hadden we ook ons eigen balkon. Deze was niet echt breed, maar wel heel lang. Het was zeker ruim genoeg om met z’n tweeën te zitten.

Homeaway Balve 10

Voor een klein beetje extra per dag mag je je auto in de dubbele garage parkeren. Wij hebben dit gedaan omdat we de pas nieuwe auto niet op straat wilden laten staan.

Ik vond het gemakkelijk om een vakantiewoning te boeken via de website HomeAway.nl en zal dit zeker nog eens overwegen. Doordat er op de website reviews worden gegeven kun je zien wat andere mensen er van vonden en een betere keuze maken. Ik vond de vakantie woning Ferienwohnung *4* Jahreszeiten erg fijn en zou deze woning zeker aanraden en ik zou nog wel eens terug willen komen.

Heb jij al eens een vakantiewoning geboekt via HomeAway.nl?