Vlissingen

Als je op vakantie gaat is dit de ideale gelegenheid om nieuwe geocaches te doen in een gebied waar je normaal nooit komt. Ook kun je, door middel van geocaching, leuke en bijzondere plaatsen ontdekken doordat de lokale bevolking daar geocaches heeft gelegd. Wel is het nodig om je voor te bereiden voordat je op vakantie gaat…

In het buitenland is internet op je mobiel meestal redelijk duur, wel komen er steeds meer bestemmingen waarbij je in het hotel of op de camping internet hebt. Als je dit hebt kan je het natuurlijk gebruiken om geocaches op te zoeken, maar het is niet zo leuk om een aantal uur te internetten op vakantie terwijl je die uren ook aan geocachen kan besteden. Daarom is een goede voorbereiding essentieel.

IMG_3280

Als je de op geocaching.com de kaart met geocaches opent en je vakantie bestemming intypt kan je als eerste op zoek gaan naar geocaches dicht bij de plaats waar je hotel/camping/vakantie huis zijn. Veder moet je een beetje een idee hebben welke plaatsen je wilt bezoeken, zodat je geocaching kan combineren met je bezoek. Op de geocache pagina kun je in de gallery kijken, hier kun je zien of deze geocache op een mooie locatie ligt en zo kun je mooie plekjes ontdekken. Er zijn soms ook wandelroutes gevormd door een serie van traditional geocaches of één multi, wat een wandeling een stuk interessanter maakt.

Als je weet welke geocaches je wilt gaan doen tijdens je vakantie moet je deze natuurlijk allemaal op de GPS of op je telefoon zetten zodat ze klaar voor gebruik zijn. Ook is het handig om een bestand te maken waarin je de volgende gegevens noteert:

  1. Geocache naam
  2. GC code
  3. Terrain en Difficulty
  4. Het coördinaat van de geocache en eventueel parkeer coördinaat
  5.  Size
  6. Hint
  7. Bijzondere Attributes

LaPalisse

Als je een multi geocache wilt doen zal je deze soms van te voren moeten vertalen, dan kun je de vertaling uitgeprint mee nemen als je de geocache gaat lopen. Ook vraagtekens zou je kunnen doen op vakantie, hierbij raad ik je aan om het juiste coördinaat op papier mee te nemen. Het zou kunnen dat het coördinaat niet in de GPS zit, dan is het handig als je het bij hebt zodat je het handmatig in de GPS kan zetten en de geocache als nog kan zoeken.

Kijk ook van tevoren of je tools nodig hebt voor de geocaches die je wilt gaan zoeken, zoals een magneet of een spiegeltje. Zorg voor genoeg pennen en reserve batterijen, in de zomer is het ook verstandig om voldoende water mee te nemen.

Heb jij nog meer tips om voorbereid op vakantie te gaan?

 

Foto’s zijn genomen van op plaatsen waar ik dichtbij geocaches heb gevonden.