Omdat je elke dag van Augustus een souvenir kan verdienen tijdens de ‘31 Days of Geocaching’  leek het mij leuk om wat tips te geven hoe je een streak van minstens 31 dagen (en misschien nog wel langer) kan onderhouden. Ik heb me er in verdiept en zelf geprobeerd een streak te onderhouden, hier lees je mijn tips.

1. Maak een planning
Kijk vooraf waar de geocaches liggen en zoek dagen wanneer je ze kan loggen. Probeer te bedenken waar je op de verschillende dagen zal zijn en zoek een geocache die dichtbij ligt. Ook is het altijd handig om een paar geocaches achter de hand te houden.

2. Integreer geocaching in je dag
Dit heeft te maken met de eerste tip. Als je bijvoorbeeld op je werk bent of op visite bij iemand zoek een geocache in de buurt en doe deze tijdens je pauze of net voor je op visite gaat. Zo kost het je minder tijd en moeite om een geocaches te loggen.

3. Zoek makkelijke geocaches
Op dagen dat je het druk hebt kan je het beste een makkelijke geocache kiezen. Waardeer deze geocache dan ook, hij helpt je bij het onderhouden van je streak. Ook is het fijn om gemakkelijke geocaches te bewaren tot op het einde van je streak. Hierdoor heb je een paar geocaches op reserve voor op dagen dat je moe bent of als niet alles volgens planning verloopt.

4. ’s Nachts loggen
Als je ’s nacht net voor 12 uur logt en daarna een andere geocache net na 12 uur, heb je twee geocaches in één trip. Hiervoor moet je natuurlijk wel zeker weten dat je de geocache die je net voor 12 uur wilt loggen er nog ligt en dat jij hem gemakkelijk kunt vinden.

5. Doe geen FTF
Kom niet in de verleiding om First To Find te zijn, zeker als je al een geocache hebt gevonden op de dag wanneer een nieuwe geocache uitkomt komt. Deze nieuwe geocaches kan je beter bewaren om je streak te verlengen.

6. Ga samen op pad
Een streak onderhouden is makkelijker als je samen op zoek gaat naar geocaches. Ook is het natuurlijk veel gezelliger.

Found a Geocache

Als je gaat proberen de ‘31 Days of Geocaching’ souvenirs te verdienen dan kan je dit op facebook aangeven op dit event.

Ook gaat geocaching.com via instagram een video maken: 31 Days of Geocaching in 31 Seconds. Hierin is elke dag 1 seconde te zien in een filmpje en je kunt hier ook onderdeel van worden door jouw filmpje op instagram te zetten en geocaching.com te taggen, ze zullen stukjes van sommige filmpjes kiezen om te gebruiken. Natuurlijk kan je ook je eigen ‘31 Days of Geocaching in 31 Seconds filmpje maken.

Heb jij nog meer tips om een geocaching streak te onderhouden?