Tijdens mijn eerste nacht in onze Quechua Quickhiker 3 tent merkte ik het al, een kussen om op te slapen is heel belangrijk. Snel hierna had ik de thermarest compressible pillow in mijn bezit. Een hoofdkussen dat je gemakkelijk mee kan nemen tijdens het kamperen.

De thermarest compressible pillow is een kussen gevuld met schuim in tegenstelling tot veel andere kussen die je vult met lucht. Hierdoor ligt het pak gewicht iets hoger, namelijk 225 gram bij maat M (46 x 36 cm). De dikte 13 cm vind ik iets te weinig, maar dit is gemakkelijk opgelost door wat kleding onder het kussen te leggen. Hierdoor slaap je nog steeds super zacht maar is het kussen wat hoger. Ook neemt de dikte van het kussen iets af als je er op slaapt omdat het natuurlijk een compressible kussen is, maar dit heeft mij nog niet gestoord tijdens het slapen. De afmetingen van de maat M vind ik ideaal, mijn hoofd past er goed op ook als ik op mijn zij slaap. Maar thermarest verkoopt ook nog een kleiner (S: 41 x 30 cm) en een groter (L: 58 x 41 cm) formaat.

Thermarest Compressible Pillow 4

Je neemt de thermarest compressible pillow gemakkelijk mee door de geïntegreerde zakje. Hierdoor verminder je de afmetingen naar een vijfde van de originele afmetingen. Een half uurtje voordat je gaat slapen is het handig om je kussen uit te rollen. Het beste schud je het kussen dan ook even op en laat je hem daarna rusten. Zo krijg je het meest zachte kussen. Een leuke bijkomstigheid is dat deze hoofdkussen in verschillende leuke designs komen

Thermarest Compressible Pillow 2

Natuurlijk kun je de thermarest compressible pillow ook op andere momenten gebruiken dan tijdens het kamperen. Ik denk er zelf aan om dit hoofdkussen mee te nemen de volgende keer als ik met het vliegtuig gaat. Opgerold past hij gemakkelijk in je handgage en ik denk dat het erg comfortabel is om tegen aan te liggen in het vliegtuig.

De thermarest compressible pillow is te koop bij de Bever.

Gebruik jij een reiskussen tijdens het kamperen?