In Everberg (een plaatsje vlak bij Leuven) zit de Stonemanor, een supermarkt met allemaal Britse producten. Het is een erg leuke winkel met veel producten die je in gewone Nederlands en Belgische supermarkten niet zo snel tegen komt. Het meeste personeel spreekt Engels en er zit een tea room naast de supermarkt. Niet zo lang geleden heb ik een bezoekje aan deze supermarkt gebracht en vandaag deel ik een aantal foto’s.

Stonemanor 2

Stonemanor is een leuke bestemming als je je een middagje in Engelse sferen wilt begeven. Ze verkopen namelijk niet alleen boodschappen, die je op de begane grond kunt vinden, maar ook homeware, boeken en kaarten. Ook verkopen ze rond kerst hele leuke kerstversiering die soms typisch Engels is. Na een middagje Engels shoppen kun je ook nog wat drinken in de tea room.

Stonemanor 5

Stonemanor 3

Ik ga graag naar de Stonemanor toe om herinnering op te halen en producten te kopen die mij doen denken aan het jaar dat ik in Ierland woonde. Natuurlijk zijn de producten niet helemaal hetzelfde en verkopen ze ook producten die ik niet ken. Maar ze verkopen wel Barry’s breakfast tea. Deze thee drink ik elke ochtend (met melk). Als de thee op is dan is dit altijd een goed excuus om naar de British store te gaan.

Stonemanor 4

Ik denk dat ik het leukste gedeelte van de Stonemanor de kaarten vind. Ze hebben zo veel verschillende kaarten voor heel verschillende gelegenheden. Ook staan er vaak uitgebreide, lieve, leuke of grappige teksten op. Ik koop hier graag kaarten voor bijvoorbeeld moederdag of een bijzondere verjaardag. Helaas ga ik volgend jaar waarschijnlijk niet meer zo vaak in de Stonemanor komen, omdat ik mijn masterdiploma behaal ga ik terug naar Nederland verhuizen. Het is jammer dat ik dan niet meer zo dichtbij woon, maar aan de andere kant kan ik er dan ook echt een uitje van maken als ik de Stonemanor bezoek.

Weten jullie nog of er nog meer van zulk soort supermarkten bestaan?