Search

Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Geocaching HQ. Ze hebben een nieuwe advanced search (geavanceerde zoekmachine) voor het opzoeken van geocaches ontwikkeld. Als premium member mocht ik alvast een kijkje nemen voordat het officieel online gaat. Lees hier wat ik er van vind!

Er zijn verschillende nieuwe opties waardoor je nog sneller een geocache kan kiezen die je wilt gaan zoeken:

  • Zoeken op geocache naam. Hiermee kun je zoeken op een key woord die ergens in de geocache naam voorkomt, het maakt niet uit waar het woord zich in de naam bevind.
  • Zoeken aan de hand van minimum aantal favorite points. Hierdoor kun je specifiek zoeken naar goed gewaardeerde geocaches.
  • Filters. Je kunt filters instellen voor bijvoorbeeld de grootte van een geocache, het type of de moeilijkheid.

Search2

Al deze nieuwe opties maken het veel makkelijker om te selecteren op bijvoorbeeld alleen de leukste geocaches als je een dagje een stad bezoekt. Ook zou je alleen geocaches uit kunnen kiezen met een hoog aantal sterren voor terrein om zo een avontuurlijke en sportieve dag te hebben. Het lijkt me ook erg handig als je met kinderen wilt gaan geocachen en alleen maar geocaches wilt zoeken waar goodies in passen.

Ik ben erg enthousiast over de nieuwe zoekmachine, op dit moment word er nog de laatste hand aan gelegd maar binnenkort kan iedereen hem gebruiken.